NB I

Négy gól és döntetlen Kispesten

A Honvéd házigazdaként 2-2-t játszott az Újpesttel az élvonal 21. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Bp. Honvéd – Újpest FC 2-2 (1-2)
Bozsik-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Iványi
Honvéd: Kemenes – Elez, Kosznics (Prosser, a szünetben), Ignjatovics, Ikenne-King – Nagy G. (Vécsei, 58.), Hidi, Godoy, Morgan, Meza (Izazola, 73.) – Punosevac. Edző: Marco Rossi
Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Hudák, Forró – Addo (Perovics, 75.), Nagy G., Balogh B., Vasziljevics – Andrics, Bardhi (Sztaniszavljevics, 65.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Hidi (33.), Meza (52.), illetve Andrics (42.), Vasziljevics (20.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nem kellett sokat várni az első akcióra, a hetedik percben Pena lövését fogta szép mozdulattal Balajcza. A 12. percben Andrics trafálta telibe a keresztlécet, lesről. A 19. percben Kosznics akasztotta a büntetőterületen belül Nagy Gábort, a jogosan megítélt tizenegyest Dusan Vasziljevics vágta a kapuba (0-1).

Nagyjából értékelhetetlen mezőnyjáték után egyenlített a Honvéd: Ikenne-King jobb oldali beadását Hidi Patrik passzolta a jobb alsóba (1-1). Még véget sem ért az első játékrész, máris vezetést szerzett az Újpest. Nagy beadása után Nemanja Andrics fejelt a kapu jobb oldalába (1-2).

Alighogy elkezdődött a második játékrész, máris egyenlít a Honvéd. Az 52. percben Prosser Dániel lövését Balajcza elnézte, az eredmény máris 2-2. A 66. percben Punosevac szánta magát lövésre, Balajcza azonban nagy bravúrral védett. A hetvenedik percben Sztaniszavljevics lövésébe Ignasevics csúszott be, az eredmény nagyjából semmi. Bár még közel harminc perc volt hátra a meccsből, az eredmény már nem változott, maradt a 2-2. Hogy kinek jobb ez a döntetlen? Jövő héten kiderül…

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Nagy László, az Újpest egykori olimpiai bajnok játékosa, majd vezetőedzője értékelte:

Mindkét csapat sikertelen volt eddig a tavasz folyamán, bár most sem tudtak nyerni. Talán elfogadható volt a játék irama, különösen az első félidőben, és formás támadások után szép gólokat láthattunk. A találatok hibák után születtek, de az eredmény igazságos. A hetvenedik perc után sajnos kapkodóvá vált a játék, akkor már nem voltak felépített akciók, mindkét együttes görcsösen meg akarta szerezni a győzelmet. A normális csapatjáték hiányzott, pláne ahhoz képest, hogy előtte tényleg volt jó néhány szép akció, de mondom, inkább az első félidőben. A szünet után inkább a Honvéd uralta a játékot.

Az Újpest az előző idényben arról volt híres, hogy nagyon kevés gólt kapott, ez most nem jellemző. Vasziljevics feltolása nem volt rossz ötlet, de csatárposzton továbbra is nagyon komoly hiányosság van, nem ártana egy-két olyan játékost hozni, akivel eredményesek lehetnek. A Honvédtól nem szabad csodát várni, már az is pozitívum, hogy Marco Rossi ennyi új játékosból normálisan játszó csapatot állított össze ilyen rövid idő alatt. Meza nagyon jól játszott, én nem cseréltem volna le. Tavasszal eddig most nyújtotta a legjobb teljesítményt mindkét csapat.

Olvasói sztorik