NB I

Szivicsnek húsz centi hiányzott

A diósgyőri játékosok ezúttal teremben, és nem is labdarúgással kezdték a hetet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Különleges edzésen vettek részt hétfőn a DVTK labdarúgói: ezúttal nem a diósgyőri stadionban, vagy a füves edzőpályán tartották a heti első tréninget, hanem a miskolci városi sportcsarnokban, ahol fél négytől a kosárlabda került a fókuszba.

– Szeretem a kosárlabdát, és bár tudom, hogy vannak még így egy páran ezzel a klubnál, de talán nem túlzás azt mondani, hogy én azért értek is hozzá valamennyit, hiszen több éven át játszottam ezt a játékot – mesélte a boon.hu oldalon Tomiszlav Szivics vezetőedző, aki annak idején az iskolai csapat oszlopos tagja volt, és baráti társasággal néha még mostanában is eljár kosárlabdázni. – Hiányzott vagy húsz centi. Ha kicsit magasabbra növök, akkor biztos nem fordulok a foci felé.

A hétfő délutáni edzésen négy csapatra osztották a játékosokat. A végén annyira belejöttek, hogy a többség a 75 perc elteltével sem jött le a pályáról, és talán még mindig ott játszanának, ha nem érkezett volna meg a női kosárlabdacsapat. Viszont a játéktér átadása még így sem ment simán, el kellett venniük a lányoknak a játékteret a DVTK foci Dream Teamtől.

Gosztonyi Andráson látszott leginkább a kosaras múlt, ami nem is csoda, hiszen a csapatkapitánynak elég erős kötődése van ehhez a sportághoz.

– Nagyon sokáig párhuzamosan űztem mindkét sportágat, a foci mellett kosaraztam is. Utóbbinak vannak családi szálai is, hiszen édesapám tizennyolc éven át játszotta ez a játékot. Én magam tizenöt éves koromig, amíg el nem kerültem Agárdra, a focisuliba. Tulajdonképpen ekkor dőlt el, hogy melyik lesz az én sportágam. Ez a néhány év kihagyás érződött az elején… De jó csapatba kerültem, bár Botitól azért azt várom, hogy hétvégén ettől azért jóval jobban teljesítsen – mondta Gosztonyi András.

Olvasói sztorik