NB I

A szünet után pörögtek fel

A szünetben még hátrányban volt a Nyíregyháza az edzőmeccsen, de végül legyőzte megyei első osztályú ellenfelét.
Felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus – Ibrány 4-2 (1-2)
Nyíregyháza, 400 néző
Nyíregyháza: Ovszijenko (Hrabina, a szünetben) – Kosztics (Rubus, a szünetben), Szokol, Kovacsevics, Ivanovs, Bosnjak – Zofcák, Abdouraman (Karacs, a szünetben) – Pekár (Törtei, a szünetben), Halenár – Seydi (Dartsimelia, a szünetben). Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Pekár (10.), Halenár (60., 75.), Dartsimelia (77.), illetve Torma (20.), Bosnjak (öngól, 25.).

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Bár múlt szombaton, Pakson már elkezdte a tavaszt, és ezen a héten bajnokin fogadja a Honvédot, kedden felkészülési mérkőzést játszott az NB I-es Nyíregyháza Spartacus a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban szereplő Ibrány ellen.

Gyorsan vezetést szereztek a hazaiak, a tizedik percben Pekár László kapott jó labdát a bal oldalon, majd éles szögből, nagy erővel a rövid felső sarokba lőtt. A gól után is támadásban maradt a Nyíregyháza, és előbb Seydi próbálta közelről sarokkal kapura tenni a labdát, majd Abdouraman fejelhetett teljesen tisztán, de gyenge volt a próbálkozás.

A másik oldalon egy kontrából egyenlített az Ibrány, Torma fejesének köszönhetően, majd a 25. percben Bosnjak tette haza a labdát, de a kint álló Ovszijenko mellett is elfejelte azt, így öngólt szerzett (1-2). Öt perccel később nagy Spartacus-helyzet alakult ki: egy beadásról alig maradt le Seydi a gólvonal előtt, majd Halenár nem találta el pontosan a labdát egy szöglet után. A 44. percben Pekár végzett el szabadrúgást, Kovacsevics alig fejelt fölé. A hajrában Seydi lőtt ollózva 16 méterről, de fél méterrel mellé ment s labdája. Az első félidőben több helyzete volt a Nyíregyházának, de az Ibrány jól kontrázott, és kihasználta a hibákat.

A második félidőben pályára lépett Karacs Péter a Szpariban, aki húsz éves, utánpótlás-válogatott – ő próbajátékon szerepel Nyíregyházán a Bp. Honvédtól. A 48. percben Halenár lőhetett kapásból, de mellé ment a labdája. Az 55. percben Dartsimelia próbálkozott estében lövéssel: nem találta el a kaput, majd őt lökték el a tizenhatoson belül, de nem ítélt büntetőt a játékvezető. Folyamatosan az Ibrány térfelén pattogott a labda, de a hazaiaknak nem sikerült egyenlíteni.

A hatvanadik percben viszont egy kezezés után már nem maradt el a tizenegyes, amelyet Halenár értékesített (2-2). Öt perccel később Törtei lőtt 25 méterről alig mellé. A 75. percben Halenár végzett el szabadrúgást, és 25 méterről a felső sarokba csavart (3-2). Két perc múlva Dartsimelia növelte a különbséget közelről (4-2). A végére még jutott egy kapufa, de az eredmény nem változott, nyert a Szpari – tudósított a klub honlapja.

Olvasói sztorik