NB I

Győzelemmel zárt a Dunaújváros

Petneházi Márk volt eredményes a Besztercebánya ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Dunaújváros PASE – FK Dukla Banská Bystrica (szlovák) 1-0 (0-0)
Dunaújváros, játékvezető: Zierkelbach
DPASE: Nagy G. (Jahics, 71.) – Wolfe, Farkas V., Hidvégi, Csehi T. (Sárközi N., 60.) – Lázár Zs., Petneházi, Papp M., Böőr – Eppel (Thiago, 81.), Orosz M. (Godslove, 69.). Edző: Dobos Barna
Gólszerző: Petneházi

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Befejeződött a felkészülési meccsek sorozata a dunaújvárosiak számára, akik ezúttal zárt kapuk mögött léptek pályára, ellenfelük a szlovák élvonalbeli FK Dukla Banská Bystrica volt.

Az első 15 percben a szél támogatását élvező vendégek beszorították a magyar csapatot, majd pontrúgásokból ívelgettek a tizenhatos felé, de ezek nem okoztak veszélyt. Ezt követően gyorsabb tempót diktálva többet birtokolta a labdát a házigazda, de az első kapura lövésig 32 percet kellett várni. Ekkor Petneházi 22 méterről eleresztett kísérlete centikkel elkerülte a kaput. Az első félidő hajrájában több párharcot is megnyertek az újvárosiak.

A fordulás után Eppel lövésébe az utolsó vendégvédő még idejében belelépett. Nagy Gergely védett bravúrral az 53. percben, majd Petneházi szabadrúgása ismét centikkel tévesztett célt. A 69. percben beállt Godslove pontosan gurított Böőr Zoltánhoz, a csapatkapitány a kifutó kapus mellett továbbpasszolt Petneházihoz, aki közvetlen közelről lőtt a kapuba (1-0).

Óriási helyzet maradt ki a 83. percben, amikor Godslove szerzett erőszakosan labdát saját térfelén, nagy lendülettel megindult a vendégkapu irányába, de a kifutó kapus mellett elpasszolt labdát Thiago hosszan tolta meg, így kimaradt a ziccer. A vége előtt nem sokkal Lázár ugratta ki Godslove-ot, aki a kifutó kapusba lőtt. Maradt tehát az egygólos hazai győzelem – tudósított a DPASE honlapja.

– A nagy erejű széllel szemben játszottunk az első félidőben, így a legfontosabb feladatunk az volt, hogy ehhez alkalmazkodjunk, és ne kapjunk gólt. A második játékrészben egyre több veszélyesebb akciót vezettünk, és véleményem szerint megérdemelten győztünk. Mint hivatalos előkészületi meccs ez volt a bajnoki rajt előtt az utolsó. A következő héten természetesen egymás között még sokat fogunk gyakorolni, hiszen a Ferencváros most vezetett be egy másik fajta játékrendszert, ami a négy-négy-kettes rombuszt jelenti. Erre is fel kell készülnünk – nyilatkozta Dobos Barna, a Dunaújváros vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik