NB I

Elrontotta az ipolysági bált az MTK

A fővárosi együttes 3-1-re nyert a szlovák Rimaszombat elleni edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
MFK Rimavská Sobota (szlovák) – MTK 1-3 (1-2)
Ipolyság, Szlovákia
MTK: Groppioni – Nagy T., Baki, Vukmir (Ikonomu, 81.), Hajdú Á. – Kanta J., Pölöskei Zs., Thiam – Horváth Zs. (Cseke, 59.), Bese, Csiki. Edző: Garami József
Gólszerzők: Krchnák (41.), illetve Thiam (23.), Kanta J. (tizenegyesből 45.), Csiki (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MFK Rimavská Sobota együttesével játszott edzőmeccset pénteken az MTK. A szlovák ellenfél némi késéssel érkezett a mérkőzés helyszínére, így kérte a játékvezetőket, hogy kezdjenek 15 perccel később. A bírók kicsit vonakodva egyeztek bele a dologba, mert péntek este bál lesz Ipolyságon, és mindannyian hivatalosak oda, de végül kötélnek álltak. A találkozó így 13:15-kor kezdődött – írja az MTK honlapja.

Lesgóllal kezdett a szlovák fél: az ötödik percben Vukmir és Groppioni ügyetlenkedéséből talált be a rimaszombati csapat, de a játékvezető nem adta meg a gólt. A 14. percben Bese lövését védte a kapus, majd Hajdú Ádám kísérleténél is hárított, csakúgy, mint Bese újabb próbálkozásánál a huszadik percben. A 23. percben góllá értek az MTK helyzetei: Kanta József szögletét Thiam fejelte a hálóba (0-1).

Tíz percre rá Groppioni védett, de a kipattanónál a védőknek kellett kisegíteniük. A 39. percben néma maradt a játékvezető sípja, pedig Kanta kezét érte a labda a tizenhatoson belül. A szlovák gólt azonban nem úszta meg az MTK: a 41. percben Krchnák bombázott a hálóba egy beadást (1-1). Az utolsó szó azonban az MTK-é volt: a 45. percben Kanta értékesített egy büntetőt (1-2).

Az ötvenedik percben Csiki lövése kerülte el a kaput, majd Kanta tekert kicsivel mellé. Az 58. percben Groppionit dolgoztatta meg Vargic egy szabadrúgásnál. A 64. percben újabb gólt szerezhetett volna az MTK, de Bese csak a kapufát találta el, majd Nagy Tibor lőtt mellé. Két perccel később már a hálóba került a labda: Nagy Tibor lekészítését Csiki Norbert zúdította a kapuba (1-3). A hajrában még Pölöskei Zsolt csavart mellé egy szabadrúgást, de az már nem talált kaput. Az MTK győzelemmel hangolt a tavaszi rajtra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik