NB I

Kilencven percet játszott hátrányban a Videoton

Az orosz CSZKA Moszkva már a második percben vezetést szerzett, és meg is tartotta előnyét.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – CSZKA Moszkva (orosz) 0-1 (0-1)
Marbella, Spanyolország
Videoton: Calatayud – Szolnoki R. (Brachi, 60.), Vinícius (Csakla, a szünetben), Fejes A., Maréval (Stopira, 60.) – Sándor Gy. (Simon Á., 60.), Trebotics – Gyurcsó (Pajac, 60.), Kovács I. (Ivanovszki, 60.), Álvarez (Heffler T., a szünetben) – Nikolics (Feczesin, a szünetben). Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerző: Jefremov (2.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az orosz bajnokság második helyén telelő CSZKA Moszkva ellen folytatta felkészülését a Spanyolországban edzőtáborozó Videoton. Hűvös idő fogadta a csapatokat: körülbelül 12 fokban, esőben melegítettek a felek – derül ki a vidi.hu tudósításából.

Gyakorlatilag a meccs első támadásából gólt szerzett az orosz együttes: a második percben egy baloldali beadást Jefremov lőtt a jobb alsóba (0-1). Az ötödik percben veszélyeztetett először a Vidi, de Álvarez távoli szabadrúgása mellé ment. A 11. percben Vinícius lábában volt az egyenlítés, azonban közelről nem találta el a kaput. Tíz perccel később már az oroszok kapusa volt munkában: Nikolics lepattanó lövését Trebotics szúrta rá 17-ről, de Pomazulin hárított.

A 35. percben Gyurcsó is megtornáztatta az orosz portást, de 27 méteres lövése nem okozott különösebb problémát. A 42. percben újabb egyenlítési lehetőség maradt ki: Gyurcsó beadását Maréval öt méterről bólintotta fölé. Két perccel később Calatayud bravúrjára volt szükség: Pancsenko 24 méteres löketét védte bravúrral.

Alijev lövése indította a második félidőt: 17 méteres próbálkozása a kapu fölött hagyta el a játékteret. Időközben az újra rázendítő eső nehezítette a csapatok dolgát. A 69. percben a csereként beállt Ivanovszki lövését védte az oroszok kapusa. Egy perccel később Heffler Tibor tűnt el gyanús körülmények között az ellenfél kapujától néhány méterre, de a játékvezető szerint nem járt büntető az esetért. Öt perccel később Brachi lőtt mellé egy lekészített labdát, majd Heffler beadásáról Feczesin centikkel maradt csak le. A 76. minutumban Calatayud tartotta meccsben a magyar együttest: egy hét méterről leadott lövést hárított.

A hajrába érve Pajac két beadása is gondot okozott az oroszoknak: előbb az egyik védő fejelt kis híján a saját kapujába, majd Chakla maradt le kicsivel egy keresztlabdáról. Öt perccel a vége előtt Wernbloom az ötösről fejelt fölé. A végén már nem sikerült komolyabb lehetőséget kialakítania a Videotonnak, így mintegy kilencven percet hátrányban játszva 1-0-s vereséget szenvedett a patinás ellenféltől.

– Jó mérkőzés volt, próbáltuk végig a játékunkat játszani, és különböző taktikai elemeket gyakorolni, Fejes például belső védőként szerepelt. Az elején elkövettünk egy könnyelmű és bosszantó hibát, amit kihasznált az ellenfél. A játékosok hozzáállása azonban megint nagyszerű volt, hiszen több helyzetet is kialakítottunk, a meccs nagy részében kontroll alatt tartottuk a játékot, csak a gól hiányzott. De meggyőződésem, hogy a gól, a gólok is meg fognak jönni idővel, ha így játszunk. A Spanyolországban elvégzett munkával elégedett vagyok. A jövőre nézve fontos, hogy nem történt sérülés az edzőtáborban, leszámítva Juhász Rolandét – mondta a klub honlapján Joan Carrillo, a Videoton vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik