NB I

Dombi Tiborból nem lesz edző

A debreceni ikon 41 évesen sem lassít, az NB III-ban rendszeresen játszik, februárban pedig félmaratont futott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Na, ennyi volt – ez a címe önéletrajzi könyvének, ehhez képest legutóbb Barcelonában Tankcsapda-kísérettel félmaratonit futott, az Egyesült Államokban NFL-meccseket nézett, Debrecenben pedig még mindig edz, és tagja a DVSC második keretének. Na, mennyi lesz? – tette fel a kérdést a DigiSport televízió reggeli műsora Dombi Tibor 35-szörös válogatott, 41 éves labdarúgónak.

– Amikor edzés van, érzem, hogy már nem olyan a gyorsaságom, mint volt, de szerencsére volt is ideje arra, hogy elkopjon. Azért továbbra sem én vagyok az utolsó a csapatban, jól érzem magam a bőrömben – kezdte Dombi Tibor, aki idén az NB III Keleti-csoportjában 14 mérkőzésen egyszer volt eredményes.

A labdarúgó a sprintjeiről volt ismert, ám legutóbb hosszabb távon is megmérette magát, futóként. Teljesítette ugyanis a XXIV. Barcelonai Félmaraton, méghozzá barátjával, a Tankcsapda énekesével, Lukács Lászlóval.

– Már régóta úgy gondoltam, hogy miután visszavonulok, lefutom a maratont, ám Lukács Laci hívására már most kipróbáltam egy félmaratont. Edzőm és korábbi játékostársam, Szatmári Csabi elengedett, és az edzéstervbe is be tudtam illeszteni a versenyt – mondta a csaknem 15 ezer fős mezőnyben szereplő Dombi. A holtpontok először 10-12 kilométernél jelentkeztek, ám nagy gondot ezek sem jelentettek számára.

– A futballt félig már abbahagytam, hiszen a második csapatnál szerepelek, igaz, ugyanúgy edzek minden nap, mint korábban. A félig abbahagyott futball mellé belefélt egy félmaraton, ha pedig majd teljesen abbahagyom, akkor remélem, a teljes maratoni táv is meglesz. Ehhez azonban sokkal komolyabban kell edzeni, mint a mostani futásra – mondta.

– Ennek ellenére továbbra is a foci a mindenem, így amíg jólesik, és a vezetők is úgy gondolják, szeretnék játszani. Ha nem is az első osztályban, az NB III-ban és a Ligakupában tudok a csapat számára segítséget nyújtani – árulta el, majd hozzátette: már ismerkedik az edzősködéssel, ennek ellenére nem hiszi, hogy erre a pályára lép a későbbiekben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik