NB I

Fölényes játékkal győzött a Fradi

Az első félidőben tizenegyesből, a másodikban akcióból szerzett két-két gólt a szlovákok ellen az FTC.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – FO ZP Podbrezova (szlovák) 4-1 (2-0)
Népliget
FTC: Dibusz – Dilaver, Csukics, Nalepa, Ramírez – Gyömbér, Busai – Nagy Dániel, Gera, Somalia – Ugrai. 2. félidő: Jova – Csilus Á., Batik, Mateos, Bönig – Kukuruzovics, Nagy Dominik – Lamah, Hajnal, Varga R. – Böde. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Ugrai (tizenegyesből 24.), Ramírez (tizenegyesből 33.), Lamah (47.), Batik (86.), illetve Gajdosik (tizenegyesből 79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hetedik téli felkészülési mérkőzését játszotta a Ferencváros. A Népligetben ezúttal a szlovák élvonalban újonc Podbrezova volt az ellenfél.

A harmadik percben Nagy Dániel veszélyes beadását fejelték ki a védők. Nem szabadult fel azonban a szlovák kapu: jött egy újabb beívelés, amely után egy ferencvárosi játékos eltűnt a védők szorításában, de nem ítélt tizenegyest a játékvezető. Egy perccel később Ugrai fejelhetett nyolc méterről, de nem talált kaput, majd éles szögből lőhett, de ismét mellé szállt a labda.

Bár próbálkozott a vendégcsapat, magabiztosan uralta a mérkőzés első húsz percét a Fradi, így Dibusznak – egy sorfalállításon kívül – dolga sem akadt. A 24. percben tizenegyeshez jutott az FTC, miután Gera Zoltánt vágták fel a tizenhatoson belül. A büntetőt Ugrai Roland magabiztosan értékesítette (1-0). Alig tíz perccel később ismét tizenegyeshez jutott a Fradi; ezúttal Cristian Ramírez ellen szabálytalankodtak. A büntetőt a sértett végezte el, és nem hibázott (2-0).

A félidő hátralevő részében is a hazaiak akarata érvényesült, de a befejezések rendre pontatlanok voltak, így nem tudták növelni előnyüket.

A szünetben teljes sort cserélő FTC góllal nyitotta a második játékrészt: a 47. percben Böde centerezését Roland Lamah váltotta gólra (3-0). A hetvenedik percben Lamah szerzett újabb gólt, de a labda átvételénél szabálytalannak látta a játékvezető, így nem adta meg a találatot. Tíz perccel később Jova ütötte el Gajdosikot – ez is tizenegyes. A sértett magabiztosan értékesítette a büntetőt, így némileg a semmiből szépített a szlovák csapat (3-1).

Az utolsó negyedórában némileg visszavett a tempóból a Fradi, többet próbálkozhatott az ellenfél, mint az azt megelőző 75 percben. Ennek ellenére a 86. percben visszaállt a háromgólos különbség: Nagy Dominik és Batik Bence játszottak össze, majd utóbbi közelről lőtt a hálóba (4-1).

A Fradi fölénye egy percig sem volt kérdéses, így teljesen megérdemelt sikert aratott.

– Jó tempóban játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki. Igaz, hogy az ellenfelünk nem rukkolt elő semmi kiemelkedővel, de ennek ellenére jó teszt volt a mai mérkőzés, tapasztalatot szereztünk abban, hogy hogyan kell bedarálni egy ilyen csapatot. Két hetünk van még felkészülni a tavaszi szezonra, ezért jövő héten a Pápa és a Debrecen ellen már hosszabb időt tölt egy-egy játékos a pályán, hogy a teljes meccs jelentette terhelést is megszokják, mire jönnek a tétmeccsek – mondta Thomas Doll a klub honlapján, hozzátéve, örül annak, hogy egyre több Fradi-játékos talál a kapuba. – Számomra ez azért örömteli, mert kiszámíthatatlanok vagyunk. Az ellenfelek nem tudják, kire figyeljenek, hiszen mindenkiben benne van a gólveszély. Nehéz feladatom lesz majd, amikor az első tétmeccsre kell kijelölnöm a kezdőcsapatot, hiszen mindenki remek munkát végzett, jó formában vannak a játékosok. A két kupasorozat miatt azonban szükségünk is lesz ennyi jól teljesítő játékosra tavasszal.

Őrzők lettek

Február 15-én, a daganatos gyermekek világnapján a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa Gera Zoltánt, a Fradi-szurkolók kedvencét, Gyömbér Gábort, a Ferencváros csapatkapitányát és Thomas Dollt, a csapat vezetőedzőjét ünnepélyes keretek között a daganatos gyerekek és a gyermekklinika Őrzőivé avatta. Az eseményre a felkészülési mérkőzést követően került sor.

– Először is szeretnénk megköszönni a gyermekklinika, illetve az Őrzők Alapítvány nevében, hogy az FTC régóta támogat bennünket – mondta Cserháti Erika a klinika képviseletében, aki elárulta, hogy szülőként ő is érintett a daganatos gyermekbetegségek terén. – A mai egy remek nap arra, hogy felhívjuk a figyelmet a daganatos gyermekekre, ezért az FTC mindenkori vezetőedzőjét, és csapatkapitányát szeretnénk Őrzővé avatni.

Olvasói sztorik