NB I

Valentin-napi győzelem Újvárosban

Az élvonalbeli DPASE 3-2-re nyert a másodosztályú FC Ajka elleni edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Dunaújváros PASE – FC Ajka 3-2 (1-1)
Dunaújváros, játékvezető: Szommer
DPASE: Nagy G. – Wolfe, Szekeres A. (Sárközi N., a szünetben), Hidvégi, Csehi T. (Burucz, 68.) – Godslove (Marics, 68.), Petneházi, Papp M., Böör (Thiago, 68.) – Eppel, Orosz M. Edző: Dobos Barna
Ajka: Jánosa – Asztalos, Pákai, Köles (Gunther), Zámbó (Zsirai) – Nagy B. (Kalász) – Németh L. (Pál D.), Lattenstein (Varga G.), Major (Merk) – Sowunmi (Mihalecz P.), Szabó Zs. (Besztercei). Edző: Zoran Kuntics
Gólszerzők: Petneházi, Sowunmi (öngól), Godslove, illetve Németh L., Pál D.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az NB II jövő hétvégi folytatására készülő Ajka az élvonalban újonc Dunaújváros otthonában játszott felkészülési mérkőzést.

A kezdés után többet birtokolták a labdát a hazaiak, de helyzetig nem jutottak. Az első kapura tartó lövést Németh László eresztette el 26-28 méterről, de a szabadrúgást Nagy Gergely vetődve hárította. A 19. percben Petneházi Márk szabálytalankodott a tizenhatos vonalán, a szabadrúgást Németh a felugró sorfal alatt a jobb alsó sarokba lőtte (0-1). Nem sokkal később Szabó Zsolt került helyzetbe, de a labdát Nagy szépen fogta.

Két perc múlva Böőr beadását Petneházi gurította mellé, aki a következő labdaérintéséből, szabadrúgásból is veszélyeztetett. Major eresztett el egy labdát a tizenhatos vonaláról, ezzel ismét Nagynak adott munkát. A 34. percig kellett várni az első hazai lövésre, amelyet Orosz Márk eresztett el, majd Wolfe fejese csapódott veszélyesen a jobb alsó sarok mellé. A 35. perc meghozta a gólt is: Csehi visszagurítását Petneházi értékesítette (1-1).

A fordulás után Orosz lövésébe léptek bele, majd a szögletet Jánosa öklözte Sowunmi tarkójára, ahonnan a labda a hálóba csorgott (2-1). Az 53. percben Csehi lövését ugyan még kiütötte a vendégkapus, de a kipattanót Godslove értékesítette (3-1). Két perc múlva ismét ő okozott veszélyt, amikor Orosz szabadrúgását csúsztatta kapura, majd az ellentámadásból az Ajka bal oldali akciója végén Pál Dávid nagy erejű lövéssel szépített (3-2).

Szabó Zsolt fejese szállt mellé, majd Goran Marics is pályára lépett, aki 22 perc lehetőséget kapott. A vége előtt negyedórával Eppel bombázott, Jánosa védett, majd Orosz hozta ziccerbe Eppelt, aki naggyá tette az ajkai kapust – tudósított a DPASE honlapja.

Olvasói sztorik