NB I

Két új kecskeméti játékos is gólt szerzett

A KTE a szünetben 2-1-re vezetett, végül azonban 3-2-re kikapott a szerb Spartak Zlatibor Voda ellen.
Felkészülési mérkőzés
Kecskeméti TE – Spartak Zlatibor Voda (szerb) 2-3 (2-1)
Kecskemét, játékvezető: Berger
KTE: Tujvel (Kovács D., a szünetben) – Skopljak (Farkas A., a szünetben) Lovrics (Ericson, 76.) Gyagya, Laczkó Zs. – Radoja (Eninful, a szünetben) Szavics (Lévai, 64.) Szivacski, Kitl – N’Diaye (Gréczi, 64.) Menougong (Novák Cs., a szünetben). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Radoja (20.), Skopljak (25.), illetve Milic (15.), Torbica (75.), Georgjevic (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombaton a szerb élvonal kilencedik helyén álló Spartak Zlatibor Voda csapatát fogadta a Kecskemét. Az utolsó hazai edzőmeccsen az alföldiek új játékosai letették névjegyüket: Stefan Radoja ismét gólt szerzett, és Nebojsa Skopljak is átesett a tűzkeresztségen.

A kezdőcsapatban egy új arcot is felfedezhettek a drukkerek: George Menougong legutóbb a Mezőkövesd játékosa volt, az NB I-ben 68 meccsen tíz gólt szerzett a kameruni, de már hosszú évek óta hazánkban élő és magyarul kifogástalanul beszélő támadó. Rengeteg hiányzója volt Bekő Balázsnak, hiszen a már régebb óta lábadozók mellett Marko Vukaszovics, Dejan Karan és Nagy Zoltán sem játszott kisebb sérülések miatt.

A vendégek nagyon jól kezdtek, több veszélyes támadást is vezettek, a 11. perben pedig büntetőhöz jutottak. Ekkor Tujvel bravúrjával 0-0 maradt az állás, ám néhány perccel később Milics ziccerénél már csak belekapni tudott a labdába. Nem esett össze a KTE, a gól felrázta a csapatot, és a huszadik percben egy jó keresztlabdára Radoja érkezett, aki ballal a kapu rövid oldalába lőtt (1-1). Ezzel még nem ért véget a lendület, négy perccel később Skopljak robbant be Szavics szögletére, és csatárokat megszégyenítő mozdulattal pörgetett a hosszúba (2-1). Néhány szép támadás még ezek után is kialakult, de újabb gól már nem született.

Maroknyi szerb drukker is elkísérte a vendégeket, és jó hangulatban szurkolták végig a meccset, a biztonságiakat pedig arra is megkérték, hogy csináljanak róluk egy fotót. Eleinte az alföldieknek volt több lehetőségük, a Spartak ugyan helyenként nyomott, de gólhelyzetig nem jutott. N’Diaye ziccerben ugorhatott ki, ám a kapus jó ütemben indult ki az indításra, Novák pedig előbb egy fejessel, majd egy életerős távoli lökettel tesztelte Mirkovicsot. A hajrában átvették a szerbek az irányítást, Torbica előbb egy pokoli erejű lövéssel egalizált, majd Georgijevicsnek már a szerencse is kellett, ugyanis egy védőn megpattanva landolt a hálóban kísérlete (2-3).

A második félidőben egy brazil játékos, Gonsalves Almeida Ribas Ericson is pályára lépett, ő eddig az U21-es csapat edzéseit látogatta, és edzőmeccseken a fiatalok között már szerepelt – írja a KTE honlapja.

– Az első félidőben bátran futballoztunk előre, agresszívan, jól játszottunk. Megvoltak a helyzeteink, gólokat szereztünk, a védekezésünk is nagyjából rendben volt, de az azért látszott, hogy rengeteg a hiányzónk – értékelte a látottakat Bekő Balázs, a KTE vezetőedzője. – A második félidőre sem lehet szemrehányást tenni, mert tulajdonképpen a gyerekek játszottak, nem igazán volt mellettük rutinosabb ember. A védelmet is teljesen felforgattuk, mert nem akartam kifilézni a játékosokat, kockáztatni egy sérülést. Ott fordult meg a meccs, de összességében az első félidőből kell kiindulni, a fiataloknak pedig ez egy jó tapasztalatszerzés volt egy erős szerb csapat ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik