NB I

Fehérvári iksz az ukrán éllovassal

A Videoton gól nélküli edzőmeccset játszott Spanyolországban a Dinamo Kijev ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – Dinamo Kijev (ukrán) 0-0
Marbella, Spanyolország
Videoton: Pajovics – Szolnoki, Csakla, Vinícius, Stopira – Simon Á., Sándor Gy. – Álvarez, Kovács I., Oliveira – Nikolics. Cserék: Trebotics, Ivanovszki, Heffler T., Pajac, Gyurcsó, Fejes A. (67.), Feczesin (75.). Edző: Joan Carrillo Milan

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az ukrán élvonalban listavezető Dinamo Kijev ellen játszott felkészülési mérkőzést az NB I éllovasa, a Spanyolországban edzőtáborozó Videoton.

Eleinte kisebb helyzetek jellemezték a mérkőzést mindkét oldalon, majd a 12. percben Sándor György egy pattanás után, 24 méterről lőtt, a Dinamo kapusa nagyot védett. A huszadik percben Belhanda kísérletét Pajovics hárította. Két perccel később Nikolics szerzett labdát a kijevi tizenhatosnál, egyből lőtt, Ribka szépen védett. A félidő közepén egyik kapu előtt sem adódott lehetőség.

A 34. percben Sándor György remekül ugratta ki Oliveirát, aki 16 méterről átemelte a kapus felett a labdát, de a keresztlécről visszahullott Ribka kezébe – szerencséje volt. Négy perccel később Jarmolenko lőtt a hálóba az ötösről, de lest jelzett az asszisztens. A negyvenedik percben Álvarez lőtt fölé egy szabadrúgást 17 méterről. A hajrában is változatos volt a játék, de gól nem született.

A szünet után Álvarez szabadrúgása után Csakla csúsztatott mellé az ötösről. Az 54. percben Nikolics szerzett labdát, ziccerbe hozta Kovács Istvánt, aki egy csel után nyolc méterről lőtt, de az ukrán kapusban elakadt a próbálkozás – nagy helyzet volt. Egy perccel később Álvarez 17 méterről kapura küldött szabadrúgása ment fölé.

A 62. percben Jarmolenko szabadrúgását Pajovics védte, a kontrából Álvarez indult meg, szép cselekkel eljutott a kijevi kapu elé, de a lövés pillanatában szerelték. A 72. percben Sándor György labdaszerzése után Nikolics egy igazítás után, 17 méterről lőtt, de labdája mellé ment. Egy ukrán szöglet után Vinícius szerzett labdát, indította Nikolicsot, aki ziccerben léphetett ki, ám centikkel elgurított a kapufa mellett.

A 83. percben Bujalszki került hatalmas helyzetbe egy beadás után, hét méterről lőtt, Pajovics nagyot védett. A végén Pajovics húzott le egy beadást, majd indította a kontrát, amelynek végén Gyurcsó lapos centerezését kirúgta egy védő az ukrán kapu elől, a meccsen tehát nem született gól – tudósított avidi.hu.

– Nagyon kemény meccsen vagyunk túl, mindkét csapat jó játszott. A Dinamo és mi is meg akartuk nyerni a találkozót, de talán mi jobban – vélekedett Joan Carrillo Milan vezetőedző a Videoton honlapján. – Taktikailag és fizikálisan is jól teljesítettünk, de végig oda kellett figyelnünk, hogy a nagy küzdelemben ne sérüljön meg senki, hiszen azt szeretnénk, hogy a tétmeccseken a lehető legnagyobb létszámú kerettel álljunk ki, és van olyan posztunk, ahol többen is rendelkezésünkre állnak, de van olyan is, ahol gondot jelenthet egy sérülés vagy eltiltás. Sok helyzetet sikerült kialakítanunk, úgyhogy a pályán nyújtott teljesítménnyel és a hozzáállással elégedett vagyok, azt kaptam vissza a csapattól, amit vártam.

Olvasói sztorik