NB I

Büntetőgóllal nyert a Honvéd

A kispestiek Holender találatával 1-0-ra győztek a szlovák másodosztályú FC Nitra ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – FC Nitra (szlovák) 1-0 (0-0)
Bozsik-stadion, füves edzőpálya, 200 néző. Játékvezető: Vad II
Honvéd: Kemenes (Horváth A.) – Ikenne-King, Ignjatovics, Kosznics (Kristi), Vidovics (Projics) – Nagy G. (Erdős), Hidi (Lőrinczy), Godoy – Prosser, Izazola (Palacios), Holender (Meza). Edző: Marco Rossi
Gólszerző: Holender (tizenegyesből 59.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kispesti sporttelep füves edzőpályáján rendezték a szlovák másodosztály negyedik helyén álló FC Nitra elleni felkészülési mérkőzést. Az időjárásra ezúttal sem lehetett panasza senkinek, hiszen gyönyörű napsütés fogadta a csapatokat. Nagyon sok játékost – Vécsei, Morgan, Botka, Youla, Baráth, Elez, Ontivero, Punosevac, Kone – volt kénytelen nélkülözni Marco Rossi vezetőedző, amikor kijelölte a pályára lépőket.

A szlovákoknál feltűnt egy ismerős arc, Marek Kostolani, aki korábban megfordult a Honvédnál. A mérkőzés első eseménye Godoy közeli fejese volt, ami fél méterrel szállt a kapu fölé. A félidő derekán Izazolának volt egy jó kísérlete, átemelte a labdát a kifutó kapus felett, de egy visszafutó védő menteni tudott. A hazaiak mezőnyfölényben játszottak, a nyitraiak ritkán jutottak el a kapu elé, Kemenesnek nem akad védeni valója.

A második félidőben sem változott a forgatókönyv, a kispestiek támadtak, a vendégek csak néha tették tiszteletüket a kapu előtt. Az 58. percben Kemenes óriási kirúgása hozta helyzetbe Prossert, aki egyedül roboghatott a kapu felé, elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, aki buktatta. A nyitrai kapus sárga lapot kapott, a Honvéd pedig büntetőt, amit Holender a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

Holender később szerezhetett volna még egy gólt, de a hosszú sarokra lőtt labdája néhány centivel célt tévesztett. A második félidő derekán Marco Rossi több játékost is pályára küldött, így bemutatkozhatott a felnőtt csapatban – jó teljesítményt nyújtva – az akadémián nevelkedett Erdős Gábor is. Az új szerzemények közül Meza és a kolumbiai Palacios is pályára lépett. Jó iramú, kemény meccset láthattak a nézők – tudósított a Bp. Honvéd honlapja.

– Több gólhelyzetünk volt, mint az ellenfelünknek, de hatékonyabban kellene kihasználnunk a lehetőségeinket. Volt pozitívum a játékunkban, mert teljesen már csapatot láttam a pályán, mint a szerdai, Vasas elleni mérkőzésen, amikor többen fásultan, pontatlanul futballoztak. Két nap alatt nem lehet minden hibát kijavítani, de örömteli, hogy nagyobb önbizalommal és gyorsabb tempóban teljesítettek a játékosok. Fontos volt, hogy a labda nélkül is többet mozogtak a pályán lévők, ezzel is segítve a játékszervezőket. Nagyon fontos, hogy labdaszerzés után gyorsan tudjunk majd támadni – mondta a találkozó után Marco Rossi, a kispestiek vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik