NB I

Busai duplázott, a Fradi nyert

A Ferencváros 3-1-re győzött a Kecskemét ellen a Népligetben rendezett edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE 3-1 (1-1)
Népliget, 400 néző
FTC. 1. félidő: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos, Bönig – Somalia, Kukuruzovics – Nagy Dominik, Gera, Lamah – Böde. 2. félidő: Jova – Nagy Dániel, Batik, Csukics, Nagy Dominik – Busai, Gyömbér – Varga R., Hajnal, Ugrai – Lauth. Edző: Thoams Doll
KTE: Tujvel – Skopljak, Lovrics, Szivacski, Karan (Gyagya, a szünetben), Laczkó Zs. (Farkas A., a szünetben) – Eninful, Radoja (Csillag, 60.), Kitl (Gréczi, a szünetben) – Szavics (Novák, a szünetben) – N’Diaye (Lévai 55.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Lamah (12.), Busai (52., 53.), illetve Radoja (41.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hatodik téli edzőmeccsén a hatodik sikerét aratta a Ferencváros, amely ezúttal a Kecskemét ellen győzött 3-1-re a népligeti edzőközpontban.

A mérkőzés eleje lassú, megfontolt játékot hozott. Jobbára az FTC birtokolta a labdát, de nem tudott veszélyhelyzetet kialakítani, mert a KTE szervezetten védekezett. A 12. percben Dibusz rúgta előre a labdát Bödéhez, ő szépen megtartotta, gyönyörűen ugratta ki Lamah-t, aki higgadtan gurított a kapuba (1-0).

Az első negyedóra végére a hazaiak teljesen átvették az irányítást. A 19. percben Kukuruzovics tekerte be a labdát, Böde érkezett és alig néhány centivel fejelt a kapu fölé. Amikor Mateos szabálytalankodott N’Diayéval szemben, az indulatok kerültek előtérbe, de végül sikerült lenyugtatni a két játékost. A Kecskemét szabadrúgással jöhetett, és az első vendéglehetőségből gól született, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette.

A 34. percben ismét Lamah növelhette volna az előnyt, Nagy Dominik indítása után a kapus mellett is elhúzta a labdát, de nagyon kisodródott, ezért visszapasszolt Kukuruzovicsnak, aki szépen tette vissza a játékszert, Lamah végül laposan lőtt, de Tujvel hárított. Még a szünet előtt meglepetésre egyenlíteni tudott a KTE. Kicsit elaludtak a hazai védők, Laczkó adta be pontosan a labdát, Radoja pedig a kapuba bólintott (1-1).

A második félidőre Thomas Doll sort cserélt. Úgy tűnik, utasításait betartották a fővárosiak, hiszen kapujához szögezték az ellenfelet. Ennek az 52. percben meg is lett az eredménye: Gyömbér ívelt át a hosszú oldalra, Lauth remekül ismerte fel a lehetőséget, visszafejelte a labdát, ahol Busai üresen érkezett, és már nem volt nehéz dolga (2-1).

Három percre rá a Fradi az előnyét, Busai pedig a góljainak a számát növelte. A támadó Hajnal beadását először sarokkal tette a kapura, de csak a kapufát találta el, majd a kipattanónál már nem hibázott (3-1).

Továbbra is a Ferencváros irányította a játékot, de a komoly helyzetek elmaradtak, pedig a Fradi szinte a félpályáig feltolta a védelmét. Ezt majdnem ki is használta a Kecskemét. Egy kontra után Novák Csanád lövését Jova hárította a 76. percben.

A 84. percben Hajnal Tamás szöglete után Ugrai jól fejelte el a labdát, de a kecskeméti védők a gólvonalról kifejelték. A mérkőzésen már nem alakult ki több helyzet, a Ferencváros uralta a játékot, és megérdemelten győzte le a Kecskemét együttesét.

– A felkészülési mérkőzéseken az a legfontosabb, hogy jó, látványos futballt játszunk, folyamatosan és egységesen mozogjunk a pályán. Ezt remekül csinálták ma is a srácok, irányítottuk a meccset – mondta a fradi.hu oldalon Thomas Doll vezetőedző. – Meg kell tanulnunk, hogy egy-nullás vezetés után bevigyük az újabb találatokat, ezzel lezárva a mérkőzést. Különben előfordulhat, hogy a semmiből jön az egyenlítés, és három helyett csak egy pontot szerzünk. A lehetőségeink megvoltak, negyven percig fantasztikusan játszott a csapat, ám az első félidő utolsó öt percében figyelmetlenek voltunk, gólt kaptunk, és ezzel tönkretettük az előtte mutatott jó teljesítményt. Nem engedhetjük meg magunkat, hogy így felhozzuk az ellenfelet. Ma kicsit improvizálnunk kellett, de Nagy Dániel és Nagy Dominik is kifejezetten jól teljesített a két szélen. Mindennap együtt edzünk, a taktikai elemeket is közösen sajátítjuk el. Ezért nincs probléma abból sem, ha egy középpályásnak a védelem jobb vagy bal oldalán kell játszania, hiszen tudják, mit várok el tőlük taktikailag.

Olvasói sztorik