NB I

Megküzdött az oroszokkal, de vesztett a Videoton

A Spanyolországban edzőtáborozó székesfehérváriak 1-0-ra kikaptak a Lokomotiv Moszkvától.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – Lokomotiv Moszkva (orosz) 0-1 (0-0)
Spanyolország
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Pajac, 84.), Csakla, Vinícius, Mareval (Feczesin, 62.) – Simon Á. (Stopira, 62.), Trebotics (Fejes A., 75.) – Gyurcsó (Heffler T., 62.), Kovács I. (Álvarez, 62.), Oliveira (Sándor Gy., 62.) – Nikolics (Ivanovszki, 62.). Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerző: Boussoufa (54.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Spanyolországban edzőtáborozó Videotonra az orosz élvonal ötödik helyezettje, a Lokomotiv Moszkva várt szerdán. Az ellenfél kezdőcsapatában helyet a kapott a klub öt legértékesebb játékosa, Samedov, Boussafa, Corluka, Fernandez és Guillherme is.

Nagyon pörgősen kezdtek a csapatok, ennek ellenére sokáig nem alakult ki számottevő gólhelyzet. Aztán az első félidő közepén felpörögtek az események: a 24. percben egy remek kontra után Oliveira került helyzetbe, de az utolsó pillanatban becsúsztak elé. Gyurcsó szöglete után Guillherme kiütötte a labdát, Trebotics lövése a blokkról Nikolics elé pattant, aki a kapu mellé lőtt.

A túloldalon Boussoufa szabadrúgása után Corluka fejelt az ötösről, Calatayud nagyot védett, de közben az asszisztens lest jelzett. A harmincadik percben Boussoufa szabadrúgását Simon Ádám fejelte ki a kapu elől. A folytatásban Denisov beadását Niasse fejelte mellé három méterről. A 37. percben Kovács és Gyurcsó kényszerítője után a visszakapott labda a tizenhatoson belül elakadt Duricában. Egy szabadrúgás után Nikolics csúsztatott, a labdába Csakla is beleért hat méterre a kaputól, de a védő lesen állt. A szünet előtt egy előreívelt labda után Niasse lőtt fölé ígéretes helyzetben, nyolc méterről.

A második félidő elején Denisov beadását fogta meg kivetődve Calatayud. Az 52. percben az első orosz szögletet Trebotics fejelte ki, a kipattanót Boussoufa lőtte mellé. Egy perccel később Kasajev talált a hálóba 14 méterről, de lesen volt. Újabb egy perc múlva megszületett az első érvényes gólt is: Fernandez indult meg befelé a bal oldalról, a fehérváriak szerelni tudták, de éppen Boussoufa elé került a labda, aki tíz méterről a léc alá bombázott (0-1).

Az 58. percben Boussoufa ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, Niasse kapásból fölé lőtt. A folytatásban leginkább a pálya közepén zajlott a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 68. percben Boussoufa szögletét Samedov lőtte kapura kapásból, egy játékos még beletette a fejét, de Calatayud nagyot védett. Az újabb sarokrúgást Tasarov hét méterről kevéssel a kapufa mellé fejelte. A 71. percben Boussoufa lépett ki ziccerben, Calatayud bravúrral hárított. A 79. percben Heffler Tibor szöglete után Guillherme leütötte a labdát Vinícius fejéről.

A hajrában Ivanovszki szerzett labdát a középpályán, harminc méteren keresztül vezette, majd 25-ről próbálkozott, de az oroszok kapusa védett. A 89. percben Heffler adott középre, Álvarez fejelt kilenc méterről, de Feczesin érintésével mellé ment a labda – tudósított a vidi.hu.

– Erős ellenféllel találkoztunk, úgyhogy sokat kellett a játékosoknak dolgozni a pályán, de meg is tették, amit kértem tőlük. Fizikailag és taktikailag eddig is rendben voltunk, a mai meccsre az egymás közti kommunikációban és a párharcokban kellett javulnunk, mindkét célt elértük. Az első félidőben több lehetőségünk volt ellenfelünknél, a másodikban már ők is többször veszélyeztettek, és az egyik hibánkat kihasználták, hiszen ahogy mondtam, remek játékosok alkotják a moszkvai együttest. De jól játszottunk, jó irányba tartunk, úgy érzem – mondta a klub honlapján Joan Carrillo Milan, a Videoton vezetőedzője.

Olvasói sztorik