NB I

Koreai hadművelet végzett a Vidivel

A székesfehérváriak 3-1-es vereséget szenvedtek az ázsiai ország ezüstérmesétől, Spanyolországban.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Videoton FC – Suwon Samsung Bluewings (dél-koreai) 1-3 (0-3)
Marbella, Spanyolország
Videoton: Horváth T. – Brachi, Juhász R., Csakla, Fejes A. – Sándor Gy., Trebotics – Gyurcsó, Álvarez, Pajac – Feczesin. Cserék: Oliveira, Vinícius, Mareval, Szolnoki, Heffler T., Simon Á., Kovács I., Ivanovszki, Kocsis. Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerzők: Juhász R. (64.), illetve Csong (10., 33.), Clemente (29.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Második spanyolországi edzőtáborának első felkészülési mérkőzését a dél-koreai élvonal legutóbbi ezüstérmese ellen játszotta a Videoton.

A második percben Pajac labdájával Feczesin fordult kapura, 15 méterről laposan lőtt, de No, a koreai kapus fogta a próbálkozást. Két perccel később Gyurcsó beadása után a labda Feczesinről a kapus kezébe pattant. A tizedik percben megszerezte a vezetést az ázsiai együttes: Won Ko beadását Csong fejelte nyolc méterről a hálóba (0-1).

A 14. percben Álvarez szabadrúgását a hosszú oldalon érkező Csakla fejelte kapura, de szöglet lett belőle. A beívelés után Juhász Roland fejelt mellé hét méterről. A 18. percben a Suwon védőinek bizonytalanságát Pajac majdnem kihasználta, de lövése kipattant a kapusról. A 27. percben Pajac laposan középre adott, Feczesin visszapasszolt, Sándor György pedig kapura bombázott, No nagyot védett.

A 29. percben Csong ment el a jobb szélen, középre passzolt, az érkező Leonardo Clemente pedig az ötösről a léc alá lőtt (0-2). Három perccel a koreai gólt követően Brachi szabadrúgását Hun kifejelte Juhász elől, az ellentámadás végén pedig Ha lőtt fölé 24 méterről. A 33. percben Horváth Tamás passzát lefülelték a dél-koreaiak és Csong 15 méterről a hálóba lőtt (0-3).

A 39. percben Gyurcsó labdája elakadt a kapusban, de továbbcsorgott, No azonban utánalépett és menteni tudott. A túloldalon Hun lőtt kapura 23 méterről, Horváth Tamás védett. A szünet előtt Álvarez szögletét Juhász fejelte mellé a hosszú oldalról.

A második felvonás elején ismét Horváth Tamásnak akadt védeni valója több alkalommal is, de ezek távoli próbálkozások voltak. A 64. percben Oliveira beadását az érkező Juhász az ötösről a hálóba fejelte (1-3). A hetvenedik percben Heffler Tibor szöglete után Simon Ádám lőtt kapásból a kapufa mellé. Ezután Kovács István passzával Oliveira lépett ki, elpasszolta a kapus mellett a labdát, ami azonban a kapufa mellett is elgurult.

A 75. percben Kovács István szép cselsorozat végén 15 méterről centikkel a kapufa mellé bombázott. A folytatásban Kovács egy kényszerítő után, hat méterről próbálkozott, No nagyot védett. A 79. percben Heffler Tibor szabadrúgását ütötte ki a léc alól bravúrral No kapus, majd Oliveira beívelését ki hatástalanította. A 85. percben Kovács István labdájával Ivanovszki került helyzetbe, egy csel után kapura lőtt, de nagyon éles volt a szög, úgyhogy szöglet lett a vége.

A 88. percben Won Ko lövése után Horváth védett nagyot. A másik oldalon Heffler szabadrúgását Vinícius fejelte fölé. A kilencvenedik percben Heffler szöglete után hiába fejelt a hálóba Vinícius, előtte Mareval lökte a Suwon kapusát… – tudósított a vidi.hu.

– Furcsa meccset játszottunk, hiszen a támadásaink jók voltak, sok helyzetet kialakítottunk, a védekezésben viszont meglepő hibáink voltak – nyilatkozta a lefújás után a klub honlapján Joan Carrillo Milan, a Videoton vezetőedzője. – Ezt a játékosok is tudják, de jó, hogy a problémák most jöttek ki, így van lehetőségünk kijavítani őket. Ha azt láttam volna, hogy nem jól reagálnak a helyzetre, akkor gondban lennénk, de szó sincs erről, jól álltak hozzá a folytatáshoz, nyerni akartak. Volt négy-öt helyzetünk, amikor csak a kapussal álltunk szemben, ezeket viszont nem sikerült értékesítenünk. Ha újra lejátszanánk ezt a meccset, az ugyanezeket a helyzeteket biztos berúgnánk. A játékosaim tudják mi a feladatuk, intelligensek, biztos vagyok benne, hogy kellően összeállunk az első bajnoki meccsünkre. A mai egy jó edzés volt, amiből tanulnunk kell.

Olvasói sztorik