NB I

Elbambulós gólt kapott a Loki

A Debrecen 2-2-t játszott a grúz Torpedo Kutaiszi ellen; Lázár Pál az utolsó percben egyenlített.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – FC Torpedo Kutaiszi (grúz) 2-2 (1-1)
Törökország, játékvezető: Molnár A.
DVSC: Verpecz – Lázár P., Morozov, Brkovics, Korhut – Jovanovics, Berdó, Mihelics, Wittrédi (Sós B., a szünetben) – Kulcsár T., Bereczki (Balogh N., 58.). Edző: Kondás Elemér
A Debrecen gólszerzői: Mihelics (12.), Lázár P. (92.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első törökországi felkészülési mérkőzését a grúz élvonal 13. helyén álló Torpedo Kutaiszi ellen játszotta a Debrecen.

Eleinte kimondottan nagy volt az iram a találkozón, és kiegyenlített játék folyt a pályán. A grúzoknak akadt egy távoli próbálkozásuk, de az jócskán elkerülte a kaput. Nagy volt a küzdelem, de komolyabb helyzet egyik oldalon sem alakult ki, egészen a 12. percig, amikor megszerezte a vezetést a Loki: Mihelic 19 méteres szabadrúgása a keresztlécről vágódott a hálóba (1-0).

A gól után megváltozott a játék képe, a magyar bajnok beszorította ellenfelét, és két nagy helyzetet is sikerült kialakítania: először Jovanovics fejelt közelről, de a kapus hárítani tudott, majd ismét Jovanovics játszott főszerepet a támadásban, de beadásáról az érkezők lemaradtak. A folytatásban is a debreceniek támadtak, megint Jovanovics alakított ki egy akciót, a tizenhatos sarkáról ívelt a kapura, de a labda néhány centivel elkerülte a kapufát.

A 27. percben egyenlít a Torpedo: az alapvonal közeléből visszalőtt labdát a grúz csatár körülbelül 14 méterről vágta a hálóba (1-1). Ezután kezdett keménnyé válni a találkozó, továbbra is nagy volt a küzdelem mindkét oldalon, de immár egyre több szabálytalan belépő tarkította a játékot, amelyet néha meg is kellett állítani egy-egy ápolás miatt. A 37. percben Korhut beadását követően Kulcsár Tamás fejelt öt méterrel a léc fölé. A szünet előtt Mihelics szöglete után Brkovics elé került a labda, aki nem tudott rendesen fejelni, így kimaradt a nagy helyzet.

Nagy grúz helyzettel indult a második játékrészt: körülbelül húsz méterről végzett el egy szabadrúgást a Torpedo egyik játékosa, Verpecz azonban résen volt és védeni tudott, a kipattanóból újra próbálkozhattak, de Brkovics a gólvonalról tudott menteni, így nem született újabb találat. Az 55. percben Korhut betört a labdával a tizenhatoson belülre, de próbálkozása picivel elment a felső sarok mellett. Két perccel később egy grúz támadás során szabálytalankodtak a magyarok, előnyszabályt jelzett a játékvezető, a debreceniek azonban megálltak, ezt kihasználva a Torpedo játékosa bevitte a labdát a tizenhatoson belülre, majd a kapuba lőtt (1-2).

Az 59. percben rögtön egyenlíthetett volna a DVSC: Sós Bence ívelt középre, de Berdó Péter fejese nem sokkal a kapu fölé szállt. A folytatásban Kulcsár Tamás 14 méterről leadott lövését nagy bravúrral védte a grúz kapus. A szünetben beállt Sós nagyon harcosan játszott, következő beadása Kulcsár elé került, de lövését követően a kapufán csattant a labda. A következő percekben nem alakult ki helyzet, leginkább küzdelem dominált a pályán, illetve sokat állt a játék, ugyanis a grúzok folyamatosan, egyesével cserélgettek.

A legvégén azonban egyenlített a Loki: Jovanovics végzett el kis szögletet, majd Mihelicshez került a labda, aki középre ívelt, ahonnan Lázár Pál fejelt a hálóba (2-2) – tudósított a DVSC honlapja.

Olvasói sztorik