NB I

A DVSC is múzeumot nyit

A klub egykori legendás játékosa, csapatkapitánya, Bernáth Csaba lesz a látogatóközpont vezetője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVSC és debreceni futball történetét bemutató kiállítás is lesz a Nagyerdei Stadion hamarosan megnyíló látogatóközpontjában – írja a klub honlapja.

A DVSC márkáját viselő árucikkeket forgalmazó áruház, a Nagyerdei Stadion minden érdekes látnivalóját feltáró stadiontúra, a helyi labdarúgás történetét a Lokira koncentrálva bemutató múzeum és trófea-gyűjtemény – ezekkel a szolgáltatásokkal jelentkezik hamarosan a Nagyerdei Stadion látogatóközpontja. Elkészültek a központ kiviteli, belső építészeti tervei, ezután kezdődik az építési szakasz. A látogatóközpont vezetője a DVSC legendás játékosai közé tartozó Bernáth Csaba lesz.

A Loki Múzeum arra vállalkozik, hogy összegyűjti, rendszerezi, méltó keretek között bemutatja a DVSC és a régió labdarúgásának történetét dokumentáló kiállítást – az 1902. évi klubalapítástól napjainkig tartó időszakot átfogva. Bernáth Csaba fogalmazta meg a szervezők kérését:

– Biztosak vagyunk abban, hogy sokan őriznek a Lokival, a labdarúgással kapcsolatos tárgyakat, relikviákat, dokumentumokat. Értéket hordozhat egy aláírás, egy fotó, egy régi mez, egy korabeli újságcikk, kiadvány, sok minden. Kérünk mindenkit, akinek ilyen emlék van a birtokában, és szívesen mutatná be a széles közönségnek, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot, hadd legyen a kiállítás része az emléktárgy!

A Loki Múzeum az 1993-at megelőző korszak emlékeit várja. A szervezők minden hét kedd és szerda (első alkalommal február 10-én és 11-én) 14 és 18 óra között, a Nagyerdei Stadion irodájában várják szeretettel azokat, akik hozzájárulni kívánnak a gyűjtőakcióhoz. A Loki Múzeum részletes dokumentációval veszi át az adott felajánlást, s harminc napon belül hivatalosan minősíti abban a tekintetben, hogy érdemes-e a kiállításra.

Olvasói sztorik