NB I

Büntetővel verték az Újpestet

A lilák 1-0-ra kikaptak a Puskás Akadémia otthonában rendezett edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Puskás Akadémia – Újpest FC 1-0 (1-0)
Felcsút
Puskás FC: Danilovics – Szélesi, Kelics, Tamás M., Spandler – Fiola, Kleinheisler, Polonkai, Zsótér – Lencse, Tischler. Cserék: Zima, Fabio, Makrai. Edző: Benczés Miklós
Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró – Vasziljevics, Nagy G., Balogh B., Bardhi – Szuljics, Ojo. Cserék: Banai, Cvejba, Vadász, Sztaniszavljevics, Perovics, Holdampf, Molnár S. Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Lencse (tizenegyesből 15.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest hétköznap, napközben, tehát munkaidőben játszott felkészülési mérkőzést a Puskás Akadémia otthonában, ennek ellenére nagyjából hetven szurkoló kísérte el a csapatot Felcsútra.

A hatodik percben Forró Gyula beadását Danilovics lehúzta az érkező Kim Ojo elől. Ezután Szuljics passzát Bardhi hosszan vette át, így odalett a helyzet. Hazai részről először Tischler került helyzetbe, de a védők felszabadítottak, a labda Klienheisler elé került, lövését Litauszki blokkolta, majd Zsótér tíz méterről ismételt, de Balajcza hatalmas bravúrral védett.

A 12. percben Szuljics iramodott meg Balogh Balázs labdájával, Ojónak passzolt, aki 11 méterről épphogy a kapu fölé lőtt. A másik oldalon Szuljics rántotta le Polonkait, a játékvezető büntetőt ítélt, amit Lencse a jobbra mozduló Balajcza mellett középre lőtt (1-0). A 18. percben Ojo labdaszerzése után Bardhi lőtt, Danilovics bravúrral szögletre mentett. Két perccel később Lencse passzát Kleinheiser lőtte kapura hat méterről, ezúttal Balajcza bravúrjára volt szükség. A 26. percben Polonaki 16 méterről eleresztett lövését fogta a rutinos újpesti kapus. A folytatásban is akadtak próbálkozások mindkét oldalon, de újabb gól nem született.

Az 53. percben Bardhi végzett el gyorsan egy szabadrúgást 18 méterről, de Danilovics résen volt és megfogta. A vendég fővárosiak többször is eljutottak az ellenfél kapujáig, de az utolsó passzaikba mindig hiba csúszott. A 71. percben Fiola 26 méterről próbálkozott, de lövése a kapu fölött ment ki. Három perc elteltével Szuljicsot lerántották a tizenhatoson belül, de a bíró ezúttal nem ítélt büntetőt. A nyolcvanadik percben Fabio beadását ütötte a kapu fölé Banai – tudósított az Újpest FC honlapja.

Edzői értékelések

Benczés Miklós, Puskás Akadémia: – Jó iramú mérkőzést játszottunk. Az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, sokkal pontosabbak voltunk, mint az Újpest. Úgy gondolom, megérdemelten szereztünk vezetést. A második játékrészben a mérkőzés dinamikája nem változott, de mind a két csapatot a pontatlanság jellemezte.

(forrás: pfla.hu)

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Kilencven percet kapott a csapat, hogy az új, kétcsatáros felállást és a finomításokat gyakoroljuk. Egyelőre nem azt kértem a csapattól, hogy mindenféleképpen nyerjünk, természetesen a cél nem is lehet más, azonban most nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a taktikai és technikai részletekre odafigyeljünk. Nem játszottunk rosszul, azonban volt pár helyzet, ahol igen könnyen eladtuk a labdát és ebből helyzetbe került az ellenfél. Voltak rossz passzok, amelyeknek a kijavítására ezután még több hangsúlyt fektetünk. Tizenkét nap edzőtábor következik és négy igen kemény mérkőzés Törökországban. Úgy érzem, a csapat jó irányba halad, és bár Simon Krisztián eligazolt, mindig azzal a kerettel kell dolgozni, amely rendelkezésre áll. Mi is ennek megfelelően gondolkozunk, s alakítjuk a stratégiát.

(forrás: ujpestfc.hu)

Olvasói sztorik