NB I

A Győr meccsén is egy gól döntött

A házigazda ETO 1-0-ra győzött a szlovákiai Gabcíkovo elleni edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO FC – OFC Russel Gabcíkovo (szlovák) 1-0 (0-0)
Győr
Győr: Kamenar (Pogacsics, a szünetben) – Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez (Dinjar, 75.) – Windecker (Kmaber, 69.), Bucsa (Kvilitaia, 56.), Pátkai – Andrics (Sztevanovics, a szünetben), Priskin, Koltai. Edző: Vasile Miriuta
Gólszerző: Sztevanovics (68.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győri ETO kedden pótolta a másfél héttel ezelőtt havazás miatt elmaradt felkészülési mérkőzését a szlovákiai Gabcíkovo ellen.

Eleinte a küzdelem dominált, az ETO birtokolta többet a labdát és kisebb lehetőségekig is eljutott. Ezután eseménydúsabb percek következtek. Előbb egy bősi szabadrúgás után Szőcs fejelt, az ötösön belül pattogott a labda, a hazaiak csak üggyel-bajjal tudtak menteni, majd a kaputól húsz méterre Vrto rádőlt egy kipattanóra, ám labdája jó egy méterrel a keresztléc fölött zúgott el.

A 23. percben Koltai beívelése és Priskin fejese után a vendégkapus megfogta a labdát. Nem sokkal később Andrics remek indításával Priskin megindult, egyedül vezette kapura a labdát, de 12 méteres lövését vetődve védte Renjal. A továbbiakban megint kiegyenlített játék zajlott a pályán, de helyzetek nélkül. Az első félidő küzdelmes játékot hozott, egy nagy helyzete akadt az ETO-nak, azt Priskin a kapussal szemben állva kihagyta, a bősiek egy szabadrúgás után találhattak volna be, de akkor sikerült mentetniük a hazai védőknek a kapu torkában.

A szünet után Sztevanovics kapott ígéretes labdát a jobb szélen, megelőzte a kapust, aki azonban kiütötte a lövését, Priskin visszaemelte a kapu elé, de a védők fejjel mentettek. Az 52. percben Pátkai emelte be a labdát a védők mögé, Priskin nagy helyzetben átvette, de kicsit hosszan, úgyhogy a kapus tisztázott. Hat perc múlva Kvilitaia remek cselek után, 14 méterről lőtt, Renjal vetődve védett. Nagy fölényben futballozott az ETO, a szlovákok nem jutottak el a kapuig.

Amikor mégis, abból viszont majdnem gól lett: a hatvanadik percben Sedlák került nagy helyzetbe, de kevéssel a bal felső sarok fölé fejelt egy beívelést. Ezután Balázik a tizenhatos előteréből szabadon lőhetett, de a jobb alsó mellé talált. A 66. percben Kvilitaia adott remek ütemű labdát Priskin elé, aki kilépett a védők között, de Renjal kivetődve mentett előle. A túloldalon Zorik kapott ziccerben egy bejátszást balról, de egyszerűen belebotlott a labdába. Újra a győrieken volt a sor: Prsikin beadását a rövid saroknál érkező Miroszlav Sztevanovics csúsztatta a hálóba (1-0).

A 71. percben Vrto lőtt húsz méterről kevéssel a keresztléc fölé. A folytatásban egy bősi szabadrúgást Szőcs fejelt centikkel a kapu fölé. A 74. percben Pátkai lövése pattant le a védőkről, Koltai elé került, aki éles szögből a jobb sarok mellé lőtt. A hajrában szorgos mezőnymunkával teltek a percek, újabb helyzet már nem alakult ki – tudósított az onlajnok.com.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik