NB I

Sok kispesti helyzet kimaradt

A házigazda Honvéd egy venezuelai és egy togói próbajátékossal 1-1-et játszott a Pápa ellen.
Felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd – Lombard Pápa Termál FC 1-1 (0-0)
Bozsik-stadion, műfüves pálya, 100 néző. Játékvezető: Szőcs
Honvéd: Kemenes (Horváth A., a szünetben) – Botka (Csábi M., 26.), Ignjatovics (Kristi, 70.), Bobál D., Czár (Vidovics, 70.) – Hidi (Nagy G., 70.), Godoy (Gazdag, 79.), Lőrinczy (Kone, a szünetben) – Ikenne-King (Meza, 60.), Youla, Prosser. Edző: Csábi József
Pápa: Szűcs L. – Venczel, Brankovics, Bogunovics, Juhász D. – Stieber A., Mehmedagics, Leandro, Frizoni – Rujovics, Popin. Cserék: Horváth G., Zulevs, Illés D., Pongrácz, Eisenberger, Gál, Jagodics B. Edző: Lengyel Ferenc
Gólszerzők: Prosser (35.), illetve Stieber A. (12.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A paksi kirándulás után újra hazai pályán játszott edzőmeccset a Bp. Honvéd, amelynek ellenfele az ugyancsak NB I-es Lombard Pápa volt. Csábi József vezetőedző hét játékosát volt kénytelen nélkülözni: Baráth, Punosevac és Ihrig-Farkas még nem épült fel teljesen. Vécsei műtét után lábadozik, Daru sípcsont-, Kosnics talpcsontsérülést szenvedett Pakson. Reggel pedig újabb rossz hír fogadta a mestert: Holender belázasodott.

A padon két próbajátékos várta a bizonyítási lehetőséget: a 29 éves, venezuelai támadó középpályás, Jesús Meza legutóbb a görög Olimpiakosz Volosz játékosa volt; a 24 éves togói csatár, Francis Kone a portugál Sporting Olhanense csapatában játszott.

A 12. percben meglepetésre a pápaiak szereztek vezetést: Stieber tíz méterről lőtt a hálóba (0-1). Ez volt a vendégek első látogatása a kispesti kapu előtt, és hosszú ideig az utolsó is. Ezután az őszi, pápai meccs forgatókönyvéhez hasonlóan sorra dolgozta ki a helyzeteket a Honvéd, de egy kivételével ki is hagyta azokat. A 35. percben Csábi Mihály remek beadását Prosser balról a hosszú alsó sarokba lőtte (1-1).

A két gól közti időben láthattunk Youlától egy keresztlécre fejelt labdát, egy nagy Godoy-helyzetet, egy léc alól kitornázott Lőrinczy-szabadrúgást, és több veszélyes, de kimaradt lehetőséget. A 26. percben egy kíméletlen belépő után Botka Endrét le kellett cserélni.

A második félidő hasonlóan zajlott, mint az első. A játék a pápai térfélen zajlott, és továbbra is a hazaiaknak voltak helyzeteik, Vidovics a keresztlécet is megdöngette. Aztán Csábi egy szép csellel betört a büntetőterületre, de buktatták, a játékvezető sípja azonban néma maradt. A végén még adódott egy parázs jelenet: Youla, Prosser és Meza lövése is elakadt egy bevetődő védő testében – tudósított a Bp. Honvéd honlapja.

– Biztatóbban, frissebben mozgott a csapat, mint szerdán Pakson. Négy-öt góllal kellett volna megnyernünk a mérkőzést, ellenfelünk viszont százszázalékos helyzetkihasználást produkált. A ma pályára küldött próbajátékosok tegnap érkeztek, harminc perc játék után még nem tudtam a képességeikről teljes képet kapni, ezért feltehetően továbbra is velünk maradnak – nyilatkozta Csábi József, a kispestiek vezetőedzője.

Olvasói sztorik