NB I

Vezetett, de nem nyert az újonc

A házigazda Dunaújváros döntetlent játszott az NB II-es Szolnok elleni edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Dunaújváros PASE – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC 1-1 (1-0)
Dunaújváros
DPASE: Nagy G. (Jahics, a szünetben) – Csehi T., Hajdók (Szekeres A., a szünetben), Farkas V. (Burucz, 70.), Papp M. (Villám, a szünetben) – Sárközi N. (Szellák, a szünetben), Petneházi, Godslove, Jakab D. (Thiago, a szünetben) – Böőr (Sóron, a szünetben), Zome Louis Rene (Tóth T. a szünetben). Edző: Dobos Barna
Szolnok: Pokorni – Vári (Tóth P.), Antal G. (Papucsek), Mile (Galambos), Fritz – Kenderes (Tóth D.), Csirszki (Zvara) – Rokszin, Tóth B. (Zsolnai), Lengyel B. (Mundi) – Nagy I. Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Jakab D. (45.), illetve Nagy I. (tizenegyesből 74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A felkészülési időszak negyedik edzőmeccsét játszotta szerdán a Dunaújváros PASE, amely ezúttal az NB II-es Szolnokot fogadta a műfüves pályán. Dobos Barna együttesében ezúttal már pályára lépett a bokasérüléséből felépült Böőr Zoltán, de Nikházi Márk, Vaskó Tamás és Goran Marics játékára ezúttal sem számíthatott a szakvezetés.

Ez meg is látszott az újvárosiak első félidőben nyújtott teljesítményén, hiszen hiába voltak meddő fölényben, igazán komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Igaz, a vendégek sem nagyon jutottak el Nagy Gergely kapujáig. A játékrész legvégén mégis megszerezte a vezetést a DPASE, miután egy beadás Jakab Dávidot találta meg, aki nem sokat teketóriázott, és szép lövéssel a bal alsóba küldte a labdát (1-0).

A térfélcserét követően mindkét csapat több cserével frissített, és az első percekben a Szolnok játszott veszélyesebben, majd Villám nagy ziccerét hárította a vendégek hálóőre. A folytatásban is többet birtokolta a labdát ellenfelénél a DPASE, ám a következő ziccer mégis a Szolnok előtt adódott a 67. percben, amelyet Nagynak kellett bravúrral védenie.

A 74. percben azonban már a fiatal dunaújvárosi kapus is tehetetlen volt, mivel büntetőt kaptak a vendégek, amelyet Nagy István lőtt nagy erővel a bal sarokba, kiegyenlítve ezzel az állást (1-1). A meccsből hátralévő időben beszorította vetélytársát a DPASE, ám Papp Máté közeli, kapu fölé szálló fejesén kívül nem tudott komoly helyzetet kialakítani, így a küzdelmes összecsapás végül 1-1-es döntetlennel ért véget – tudósított a dunaujvaros.com.

Olvasói sztorik