NB I

Gyors gólok Siófokon

A hazaiak a negyedik, a vendég pécsiek pedig az ötödik percben találtak a hálóba az edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
FGSZ Siófok – Pécsi MFC-Matias 1-1 (1-1)
Siófok
Siófok: Tajti – Fülöp N., Csató M., Bakos, Polényi – Gárdos A., Vass M., Futó – Peszmeg, Papp M., Molnár M. Cserék: Ambrusics, Erdei, Baranyai, Kozma, Gubicza, Kovács G. Edző: Soós Imre
PMFC: Gőcze – Nagy J., Csausics, Balogh B., Uzoma – Horváth A., Szatmári, Weitzer – Frank, Grizelj, Makrijev. Cserék: Helesfay, Heffler N., Rácz F., Fröhlich, Ojdanics, Kővári, Manjrekar, Romics. Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Peszmeg (4.), illetve Weitzer (5.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első téli edzőmeccsét az NB III-as Kozármisleny ellen elvesztő Pécs a másodosztályban kiesőhelyen álló Siófok otthonába látogatott.

Nem vacakoltak a csapatok, hiszen a negyedik percben Papp Máté beadását Peszmeg kegyetlenül a kapuba bombázta (1-0), majd Weitzer 25 méteres szabadrúgásgólja jelentette az egyenlítést (1-1). A 16. percben Szatmári Lóránd emelte be Nagy Józsefnek a labdát a védők mögé, de a pécsiek hátvédje pontosan Tajti kapus kezébe lőtt az ötös sarkáról. A folytatásban Frank kísérletezett távolról, de Tajti a helyén volt és szögletre ütötte a labdát. Remekül érkezett középre a beadás, Balogh Béla kapura fejelte, de ezt is hárította Tajti.

A 27. percben Molnár Marcell vezette rá a védőkre a labdát, érkezett mellette Gárdos András, de Molnár inkább a kapura lövést választotta… Gőcze magához ölelte a labdát. A túloldalon Makrijev kapott hajszálpontos indítást, de tíz méterről a hosszú sarok mellé lőtt. A 39. percben Vass Máté kapott labdát húsz méterre a kaputól, ráfordult, és éppen csak a kapu mellé lőtt. Az első félidő végig kiegyenlített volt és abszolút nem látszott az osztálykülönbség a két csapat között, mert a siófokiak nagyon lelkesedéssel vetették magukat a mérkőzésbe.

A szünet után egy 25 méteres, hazai szabadrúgás csak centikkel szállt el a pécsi kapufa mellett. A hatvanadik percben Molnár Marcell lövését hatalmas bravúrral védte Gőcze. A 81. percben Romics lefutott a védőjét, majd az oldalhálóba ívelte a labdát. Öt perccel később Vass Máté ugratta ki Kozmát, aki ziccerbe vihette a labdát, de a kapu mellé gurított – hatalmas helyzet maradt ki, így az eredmény nem változott, maradt az 1-1 – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik