NB I

Újonctrióval kapott ki a Pécs

A PMFC nagy meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett az NB III-as Kozármisleny ellen.
Felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC-Matias – Kozármisleny FC 0-1 (0-0)
Pécs
PMFC. 1. félidő: Gőcze – Nagy J., Romics, Balogh B., Tadejevics – Horváth A. – Weitzer, Márkvárt, Rácz, Szatmári – Makrijev. 2. félidő: Ipacs – Pókos, Csausics, Ojdanics, Uzoma – Pejakovics, Manjrekar – Beke, Turi, Heffler N. – Frank. Edző: Robert Jarni
Gólszerző: Puskás Z. (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB III-as Kozármisleny ellen játszotta első téli edzőmeccsét az élvonalban sereghajtó Pécs, amelyben mindhárom új igazolás – Mario Tadejevics, Ivor Weitzer és Dimitar Makrijev – kezdőként kapott lehetőséget.

Az ötödik percben Rácz Ferenc kiváló lövését Sólyom Csaba kiütötte. Az első húsz percben némi meglepetésre kiegyenlített volt a játék. A 22. percben Tadejevics beadására a rövid saroknál jól érkezett Makrijev, de fejesét Sólyom védte. Csupán két perc telt el, amikor egy szöglet után a rövid saroknál Makrijev pörgetett a kapu mellé. A 28. percben Balogh Béla lőtt mellé, ugyancsak egy szögletet követően.

Az első félóra nem hozott gólt, de a PMFC folyamatosan támadott, a Kozármisleny a térfeléről is alig tudott kijönni. A 33. percben Weitzer remekül vette le a beadást, dekázott vele kettő, majd a tizenhatos sarkától ellőtte, de a keresztlécről kipattant. A gyenge havazásban elég pontatlan volt mindkét csapat játéka az első felvonásban, viszont a pécsieknek több lehetőségük is akadt, a vendégek veszélytelenek voltak a kapura.

A szünet után Pejakovics húszméteres lövése kicsivel ment a vendégek kapuja fölé. A PMFC a második félidő elején egy kicsit visszaesett, nagyon akadozott a játéka, az ellenfélnek azonban ez sem jelentett előnyt. Az 58. percben Manjrekar lőtt 24 méterről, de elment a kapu mellett a labda. A 63. percben ismét a kanadai légiós próbálkozott, de Molnár kapus kitolta a keresztléc alá tartó labdát.

A 69. percben Turi a tizenhatos bal szélétől jól vitte be a labdát, de az öt és felesről leadott lövését Molnár kivédte. Három perc elteltével Schmidt beadására a kozármislenyi Kovács jól érkezett, de Uzoma mellől, nyolc méterről pont Ipacs kapushoz fejelte a labdát. A játék képe változatlan volt: a PMFC támadott többet, a vendégek előtt elvétve kínálkozott lehetőség a kontrákra, de mindkét oldalon gyengén fejezték be a helyzeteket.

A hajrában nagy meglepetésre gólt szerzett a Kozármisleny: a bal oldalról szépen középre tett labdára remekül érkezett Puskás Zoltán, és hat méterről kapura pörgetett, Ipacs még beleütött, ennek ellenére a bal sarokba vágódott (0-1). Ezután megint adódott egy helyzet a pécsi kapu előtt, de Ipacs remekül vetődött ki Puskás elé, a felpörgő labdát pedig Manjrekar kivágta – tudósított az onlajnok.com.

Olvasói sztorik