NB I

Máris javított a Kecskemét

A másodosztályú Szolnok elleni vereség után a KTE hazai pályán legyőzte az élvonalbeli Puskás Akadémiát.
Felkészülési mérkőzés
Kecskeméti TE – Puskás Akadémia FC 2-0 (1-0)
Kecskemét, játékvezető: Berger
KTE. 1. félidő: Tujvel – Besztercei, Lovrics, Karan, Skopljak, Farkas A. – Radoja, Szivacski, Kitl – Gréczi, N’Diaye. 2. félidő: Verebélyi – Lovrics, Gyagya, Laki, Laczkó Zs. – Vukaszovics, Eninful – Füredi, Csillag, Selyem – Novák. Edző: Bekő Balázs
Puskás FC: Danilovics (Hajdúch) – Szélesi (Koronczi), Tar Zs., Kelics (Tamás M.), Spandler (Fabio), Gohér (Polonkai) – Szakály D., Zsótér (Sallai), Kleinheisler (Hudák) – Tischler (Makrai), Lencse (Harsányi, minden csere a szünetben történt). Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: N’Diaye (20.), Vukaszovics (tizenegyesből (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első hazai edzőmeccsét játszotta a KTE a téli felkészülés során, az ellenfél az NB I-es rivális Puskás Akadémia volt.

Hazai oldalon több próbajátékosnak is lehetőséget adott a bizonyításra a szakmai stáb, így Besztercei, Laki, Skopljak, Füredi, valamint Radoja is pályára lépett. Sérülés miatt hiányzott Fótyik Dominik, Vladan Szavics és Patvaros Zsolt, de Varga Róbert, Balázs Zsolt és Németh Viktor sem lépett pályára.

A mérkőzés tapogatózó játékkal indult, egyik csapat sem tudott igazán helyzeteket kialakítani. A vendégeknél volt valamivel többet a labda, ám jobbára a középpályán zajlott a játék. Az idő múlásával aztán egyre több gyors támadást vezettek az alföldiek, N’Diaye és Gréczi is többször tudott megindulni.

A huszadik percben jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Kecskemét, amit N’Diaye vállalt el, és végül szépen tekert jobbal a rövid felsőbe (1-0). A gól után a Puskás FC is magasabb fokozatra kapcsolt, Tujvelnek egy Lencse-lövést kellett fölé tolnia, a védőknek pedig több helyzetben is fontos mentéseket kellett bemutatniuk. A házigazdának is volt helyzete, Gréczi például egyedül ugorhatott ki, ám Danilovics bravúrral védeni tudott.

A szünetben nem csak sort, de szerkezetet is váltott Bekő Balázs, és ez be is jött, mert több ígéretes lehetősége is volt csapatának. A 16 éves Selyem Zsolt jól szállt be, kétszer is odaért a kapu elé, egyszer a védő blokkolta a lövését, később az oldalhálóba lőtt. A Puskásból főleg Sallai bizonyult nagyon aktívnak, aki a kapufát is eltalálta egy alkalommal, de a jó napot kifogó Verebélyi eszén senki sem tudott kifogni. Pedig Harsányi már egy az egyben állt vele szemben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után, ám az ifjú kapus ezt is kitolta.

A hajrában sikerült eldöntenie a meccset a Kecskemétnek: Novák Csanád ment nagyon erőszakosan egy elveszettnek tűnő labdára, belépett a védője elé, aki már csak szabálytalanul tudta visszahúzni. A megítélt büntetőt Vukaszovics lőtte félmagasan a kapuba, beállítva ezzel a 2-0-os végeredményt – tudósított a KTE honlapja.

Olvasói sztorik