NB I

Csak Piroska lőtt gólt a Fradinak

A Ferencváros értékes sikert aratott: 4-1-re legyőzte a szlovák élvonal harmadik helyezettjét.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – FK Senica (szlovák) 4-1 (2-0)
Népliget
FTC. 1. félidő: Dibusz – Csilus Á., Batik, Mateos, Bönig – Haris, Gyömbér – Lamah, Hajnal, Nagy Dániel – Lauth. 2. félidő: Jova – Dilaver, Pavlovics, Nalepa, Csilus Á. – Csukics, Busai – Gera, Kukurozovics, Varga R. – Böde. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Lamah (5.), Hajnal (tizenegyesből 27.), Gera (60.), Varga R. (67.), illetve Piroska (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros szombaton a szlovák élvonal harmadik helyén álló FK Senicát csapatát fogadta felkészülési mérkőzésen, a népligeti edzőközpontban.

Már az első percekben érezhető volt, hogy kemény, harcias meccs vár a Fradira, mert erősen kezdtek a vendégek. Az ötödik percben két lövést is blokkoltak a szlovák védők, de a labda Lamah elé került, aki a bal felsőbe lőtte a labdát (1-0). A tizedik percben Lamah beadása okozott veszélyt, középen Lauth várta a labdát, de ebből nem született gól. Kilenc perc elteltével ismét szép támadást vezetett az FTC, de Husek önfeláldozóan szögletre fejelte a labdát, és a beívelés után ismét a szlovákok középpályása mentett.

Eleinte kevés helyzet jellemezte a borongós, szeles időben lejátszott mérkőzést, az iramra ugyanakkor nem lehetett panasz. A 27. percben Mateos indította Nagy Dánielt, akivel szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. A tizenegyes Hajnal Tamás a jobb alsóba lőtte (2-0). A 35. percben Piroska középre tartó lövését fogta magabiztosan Dibusz. Három perccel később Dibusz védte szépen a bal alsó felé tartó veszélyes szabadrúgást. Az első félidő lezárásaként Nagy Dániel lövése nem sokkal kerülte el a vendégek kapuját.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, több veszélyes akciót is vezettek. Az 55. percben Csukics lőtt kapásból a Senica kapuja fölé. Öt perccel ezután Kukurozovics szögletét Nalepa fejelte le, Gera pedig közvetlen közelről a hálóba lőtt (3-0). A folytatásban a Fradi tizenhatosa előtt gurult a labdát, amit Piroska lőtt a jobb alsó sarokba, ezzel szépített a vendégcsapat (3-1). A 67. percben Busai zavarta meg Kubicát, aki így Bödéhez passzolt, ő Vargát hozta játékba, aki a hálóba lőtt (4-1).

A 75 percben Jova védte Piroska lövését, nem sokkal később Varga Roland veszélyeztetett egy átlövéssel. A 84. percben Busai ugratta ki Bödét, aki centikkel a kapufa mellé lőtt hatalmas helyzetben, így 4-1 lett a végeredmény – tudósított a fradi.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik