NB I

Próbakülföldiek napja volt a Szparinál

A Nyíregyháza 2-0-ra győzött a Nyírbátor ellen.
Felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus – Nyírbátori FC 2-0 (1-0)
Nyíregyháza-Örökösföld, 200 néző. Játékvezető: Takács
Nyíregyháza. 1. félidő: Ovszijenko – Joszeliani, Vidics, Ivanoszki, Prljics, Törtei – Pekár, Fodor F., Arziani, Pákolicz – Dartsimelia. 2. félidő: Hrabina – Nagy Z., Szokol, Rubus, Bosnjak – Kosztics, Zofcák, Abdourman, Koller – Halenár, Seydi. Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Pekár (tizenegyesből 20.), Kosztics (50.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nemanja Vidics is pályára lépett szerda délután az örökösföldi műfüves pályán. Nem az olasz Interben játszó szerb védő, hanem névrokona és honfitársa játszott a Nyíregyháza első felkészülési meccsén – ő volt ugyanis a tesztelésre érkezettek egyike. A hátvédsorban mutathatta meg magát a szintén szerb Marko Prljics, a hatvanszoros lett válogatott Deniss Ivanovs, valamint a grúz Givi Joszeliani is.

Az első félidőben a Szpari kapusa, Vologyimir Ovszijenko hol angolul, hol szerbül, hol oroszul, és persze időnként magyarul is irányította társait. Az első játékrészben Pekár László szerzett gólt, egy vendégszabálytalanságot büntetett tizenegyesből. A már leigazolt grúzok közül Zurabi Arziani harcolta ki a büntetőt, a középpályás Dato Dartsimelia pedig nagyon sokszor találkozott a labdával.

A szünetben sort cserélt Mátyus János vezetőedző, és ismét láthattak új játékosokat a nézők, de már jóval kevesebbet. A két szlovák focista, a támadó Juraj Halenár és a középpályás Igor Zovfcák mellett a debreceni L’Imam Seydi lépett pályára. Szerdán ez tűnt ütőképesebb alakulatnak, zömében a bátoriak térfelén pattogott a labda. Végül egy szép akció végén Zoran Kosztics is a kapuba talált, beállítva a végeredményt – tudósított a szon.hu.

– Pozitív benyomásaim vannak. Az első félidő a próbajátékosoké volt, közülük volt aki nagyon tetszett, volt aki kevésbé. A legmeggyőzőbb teljesítményt a lett Ivanovs nyújtotta, őt javaslom is leigazolni. Egyébként összességében jól teljesítettek a srácok – vélekedett a találkozó után Mátyus János vezetőedző.

Csütörtökön két edzéssel folytatódik a munka Nyíregyházán, szombaton pedig jön az újabb edzőmeccs, Balmazújvárosban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik