NB I

Győzelemmel kezdett a Puskás FC

Öt gólt hozott a felcsútiak első edzőmeccse a másodosztályú Cegléd ellen.
Felkészülési mérkőzés
Puskás Akadémia FC – Ceglédi VSE 3-2 (2-1)
Felcsút, játékvezető: Kovács J. Z.
Puskás FC: Danilovics – Szélesi, Vaszicsku, Kelics, Spandler – Fiola, Kleinheisler, Polonkai, Sallai – Tischler, Lencse. Cserék: Hajdúch, Koronczi, Tar Zs., Tamás M., Fabio, Gohér, Mészáros D., Szakály D., Hudák, Harsányi, Péter B. Edző: Benczés Miklós
Cegléd: Tóth Z. – Oláh M., Urbán P., Farkas I., Pesti – Vattai, Nagy V., Koós, Szabó D. – Kovács D., Balogh M. Cserék: Aszódi, Pantovics, Farkas Z., Szabó M., Alex, Viniczai, László M., Markó, Kormos. Edző: Szabó István
Gólszerzők: Farkas I. (öngól 19.), Tischler (37.), Lencse (51.), illetve Koós (18.), Kormos (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonalbeli Puskás Akadémia FC az újév első felkészülési mérkőzésén, hazai pályán 3-2-es győzelmet aratott a másodosztályú Ceglédi VSE ellen. Benczés Miklós vezetőedző mindenkinek játéklehetőséget adott, aki bevethető volt – írja a klub honlapja.

A négy új igazolás közül kettő, Kleinheisler László és Fiola Attila, illetve az NB I-es kerethez tartozó fiatalok közül Sallai Roland és Spandler Csaba kapott helyet a kezdőben. Az újak közül Zsótér Donát betegség, Nagy Zsolt térdsérülés miatt nem tudott részt venni a találkozón.

Az első hazai helyzet Spandler Csaba előtt adódott, a saját nevelésű játékos jól eltalált lövése kevéssel a kapu fölé szállt. Tíz perccel később már a háló is rezgett, de Tischler Patrik gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 18. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Kovács Dániel bal oldali beadása után a ceglédiek csapatkapitánya, Koós Gábor érkezett tökéletes ütemben középen (0-1). Sok idő nem volt a búslakodásra, a középkezdés után még a gól hatása alatt lévő Farkas István a saját kapujába fejelt, döntetlenre módosítva ezzel az állást (1-1). A 37. percben átvette a vezetést a Puskás: egy szépen felépített kontra végén Tischler fejesét ugyan még kiütötte Tóth Zoltán, de a kipattanót értékesítette a házi gólkirály (2-1). A félidő végén Lencse több alkalommal is növelhette volna az előnyt, de maradt a 2-1.

A második félidőre csak Lencse és Kleinheisler maradt bent a felcsúti kezdőcsapatból. Az 51. percig kellett várni az újabb Puskás-gólra, ezúttal Hudák ugratta ki jó ütemben Lencsét, aki középről higgadtan lőtt a kapuba. Az 56. percben Szakály Dénes, két perccel később pedig az egész mérkőzésen jól mozgó és hasznosan játszó Kleinheisler bombázott a kapu mellé. A 65. percben a Puskás Akadémia U21-es növendékei közül Péter Bence és Mészáros Dávid váltotta a kezdőcsapatból bennmaradt játékosokat. A hátralévő 25 percben több látványos támadást is vezettek a fiatalok. A 77. percben még kozmetikázott az eredményen a Cegléd, de a győzelem így is PAFC-é lett.

– Elsőre nem volt rossz. Nyilván felütötték a fejüket olyan hibák, amikből le kell vonnunk a megfelelő következtetéseket a jövőre nézve. A felkészülésnek azon szakaszában járunk, amikor inkább a fizikai felkészítésen van a hangsúly. Ennek a meccsnek is ez volt az egyik célja. Összességében elégedett voltam a játékosaimmal. Két akadémista is játéklehetőséget kapott, akik egyébként nem az NB I-es keret tagjai. Örülök, hogy nem megilletődve futballoztak – értékelte a találkozót a Puskás FC vezetőedzője, Benczés Miklós a klub honlapján.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik