NB I

Pazar helyeken alapoznak klubjaink

Törökországban és Spanyolországban is impozáns körülmények várják a magyar klubokat. Galériák!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Javában tart a felkészülési időszak az élvonalbeli csapatoknál. Van olyan együttes, amely már lassan két hete belevágott a munkába, de volt, ahol csak ezen a héten kezdődött el az alapozás. Ahogy az már az elmúlt években lenni szokott, a legtöbb klub külföldi edzőtáborba vonul: idén 11 NB I-es csapat választása esett Törökországra, míg a Videoton a festői spanyol Marbellán készül a tavaszra.

Az utaztatásokat hét esetben Szűcs Mihály, az East-West utazási iroda tulajdonosa szervezi. A DigiSport reggeli műsorában a többi között arról is beszélt, miért éri meg a magyar csapatoknak a török edzőtáborokat választani.

– A török all inclusive ellátás és az ottani vendégszeretet, illetve a pályaviszonyok, az ellenfelek ár-érték arányban a legjobbak – mondta Szűcs Mihály, hozzátéve, hogy a korábbi ciprusi célpontoknál is sokkal inkább megéri Törökországot választani. – Vannak Cipruson nagyon jó helyek, de van egy nagy probléma is: Törökországban is sokszor van eső, de ha Cipruson esik, az agyagos talaj miatt lehetetlen játszani. Előfordulhat, hogy két-három napig nem edz egy csapat. Nagyon erős a szél, és Ciprus egy sziget, így ott minden drágább. Ha egy csapat fizet mondjuk nyolcmillió forintot egy török edzőtáborért, ugyanaz Cipruson legalább kétmillióval többe kerül.

Tizenegy csapat tehát – MTK, Győri ETO, Haladás, Fradi, Újpest, Diósgyőr, Debrecen, Nyíregyháza, Paks, Pécs és Puskás Akadémia – Törökországban készül a tavaszi rajtra, míg a Videoton kétszer is ellátogat Spanyolországba. A Rangadó.hu fényképes összeállításában sorba vesszük az ismert úti célokat, megnézzük, hol is töltik az alapozás egy részét csapataink.

A hírek szerint az MTK, a Debrecen, a Nyíregyháza és a Paks a beleki Arcadia Hotel szolgáltatásait veszi majd igénybe. A Nyíregyháza február 1-jén, a Paks 4-én, a DVSC 5-én, az MTK pedig 8-án foglalja el szállását az impozáns hotelban.

A larai Hotel Miracle lesz a célja a Diósgyőrnek, a Fradinak és az Újpestnek. A zöld-fehérek január 28-án kezdik az edzőtábort, míg a DVTK február 5-én, az Újpest pedig egy nappal később érkezik meg.

A Győri ETO szintén Belekben tölt el 12 napot február 6. és 18. között: Vasile Miriuta és csapata a Hotel Papillon Ayschában készülhet a tavaszra.

A Szombathelyi Haladás és a Pécs hasonló cipőben jár: mindkét együttes olcsóbban jutott hozzá szállásához, ugyanis a szombathelyiek esetében egy orosz, a pécsieknél pedig egy ukrán együttes mondta vissza az edzőtábort. A vasi zöld-fehérek a tengerparti Manavgat-Kizilagacban, a Starlight Convention Centerben folytatják a felkészülést január második felében.

A Puskás Akadémia a hírek szerint február 9-én a larai Liberty Hotelsben rendezkedik be tíz napon keresztül.

Ahogy már említettük, a Videoton Spanyolországban készül tovább: január 17-től két héten keresztül a Santa Maria Polo Club vendégei lesznek a székesfehérváriak, majd február 6-án újra átteszik székhelyüket Marbellára.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a másodosztályú Soroksár és Békéscsaba is Törökországba megy (ahogy az FTC és az MTK női csapata is), a Gyirmót pedig idén is Horvátországba látogat.

Olvasói sztorik