NB I

Varga Zoltán 70 éves lenne

Idén lesz öt éve, hogy elhunyt az egykori kiváló játékos, a Ferencváros korábbi vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ma, január elsején lenne 70 éves Varga Zoltán. A játékosként csodált sportember 1964-ben olimpiai bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes volt a magyar válogatottal. A nemzeti csapatban 12 alkalommal lépett pályára. A Ferencvárosban 1961 és 1968 között 135 mérkőzésen 53-szor volt eredményes. 1968-ban külföldre távozott, a német Hertha BSC játékosa lett. Később a skót Aberdeen, a holland Ajax, a német Borussia Dortmund és a belga Gent együttesét erősítette.

Játékos-pályafutása után előbb biztosítási ügynökként, majd a kölni főiskola elvégzését követően edzőként dolgozott. Magyarországon a Ferencvárosnál, a Honvédnál, a Dunaferrnél, Diósgyőrben és a Győri ETO-nál is kamatoztathatta külföldön megszerzett tudását.

Akik ismertél mind azt mondják: szókimondása, egyénisége különlegesnek számított Magyarországon, a futballpályán pedig még ötven év fölött is olyan dolgokat meg tudott mutatni a játékosoknak, amikre valóban csak a legnagyobbak voltak képesek.

Ahogy egész élete a futball körül forgott, úgy az utolsó perceit is a pályán töltötte. 2010. április 9-én este a Danuvia-pályán megrendezett öregfiúk-meccsen, játék közben esett össze. A mérkőzést az old boys-bajnokság másodosztályának keleti csoportjában játszották, Varga Zoltán a Merkapt SE labdarúgócsapatában futballozott. Rosszulléte miatt félbeszakadt a mérkőzés, és a helyszínre kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni – írja az eto.hu.

Mikor született?

Érdekesség, hogy Vál község polgári születési anyakönyvének tanúsága szerint a születés napja 1945. január 1., más források viszont 1944. december 31-ére teszik a születésének napját.

Olvasói sztorik