NB I

Január végén térhet vissza a válogatott védő

Szabó János, a Paks balhátvédje egyre türelmetlenebb, de jól halad a rehabilitációval.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ősszel, Dárdai Pál érkezésével a magyar válogatott remekül szerepelt, a Paks pedig az NB I-ben nyújtott meggyőző teljesítményt. Szabó Jánosnak nem volt szerencséje, mert mindkettőből kimaradt. Mint ismert, a 25 éves balhátvéd keresztszalagja nyáron, a felkészülési időszakban szakadt el. Akkor azt jósolták az orvosok, hogy az ősszel egész biztosan nem léphet pályára. Nos, ez be is jött…

A Rangadó.hu érdeklődésére Szabó János félig-meddig kívülállóként értékelte a Paks szezonját, és elmondta, január végén már együtt edzhet a csapattal.

– Nagyon nehéz volt ez a félév, hiszen komoly sérülést szenvedtem, ami nem tett rám túl jó hatást. Tavasszal bemutatkoztam a válogatottban és jól ment a játék, szóval azt lehet mondani, hogy a lehető legrosszabbkor sérültem meg. Szerettem volna a pályán lenni, mert idén különösen jó szezont fut a csapat. – mondta Szabó János.

– Hogy halad a rehabilitációval, mikor léphet pályára?
– Valószínűleg január végén kapcsolódhatok be a felkészülésbe. Az orvos, és akikkel együtt dolgozom, azt mondják, hogy nagyon jól haladok a rehabilitációval. Már egyre kevésbé vagyok türelmes, de pontosan tudom, hogy ez egy olyan sérülés, amit nem szabad siettetni.

– Mennyire volt nehéz kívülről nézni a csapata remek őszi szezonját?
– Természetesen nagyon nehéz volt kívülről figyelni az eseményeket, de nagyon örülök, hogy ilyen jól szerepelt a csapat. Ha a tavaszi szezonban is hasonló teljesítményt nyújtunk, akkor akár a dobogó harmadik fokára is esélyesek lehetünk. A Paks ősszel csapatszinten volt nagyon erős és egységes, ezért nem is tudnék kiemelni egy konkrét személyt.

– Melyik mérkőzésre emlékszik vissza a legszívesebben és melyikre a legkevésbé?
– Legrosszabbat nem tudnék kiemelni, a legjobb pedig egyértelműen a Diósgyőr elleni hazai siker volt.

– A mérkőzések után a csapattársak szokták kérni a véleményét, vagy a tanácsát?
– Tanácsot nem szoktak kérni, de természetesen minden mérkőzés után átbeszéltük a találkozó minden momentumát, hogy én hogyan láttam kívülről, illetve ők mit éreztek belül.

– A válogatott is sikeres őszt tudhatott maga mögött…
– Igen, remek sikereket értünk el ősszel. Mindenki boldog, ha a nemzeti csapat jól teljesít, ezzel én is így vagyok. Örülök, hogy sikerült begyűjteni a tervezett hét pontot. Úgy gondolom, mindenki büszke lehet a csapatra, aki magyar. Hallottam, hogy Dárdai Pál maradt a szövetségi kapitány. Szerintem jó döntés volt, mert a szurkolók és a játékosok is tisztelik. Ő egy olyan ember, akire mindenki felnéz.

Olvasói sztorik