NB I

Miriuta első győri sikere

Koltai Tamás duplájával 2-0-ra győzött az ETO a Bp. Honvéd vendégeként az élvonal 17. fordulójában.
OTP Bank Liga, 17. forduló
Bp. Honvéd – Győri ETO FC 0-2 (0-1)
Bozsik-stadion, 500 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Vidovics, 67.), Ignjatovicss, Kosznics, Baráth – Hidi, Godoy, Vécsei, Prosser (Czár, 84.) – Bobál G. (Holender, a szünetben), Youla. Edző: Csábi József
Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Windecker, Pátkai (Bénes, 82.) – Koltai, Rudolf, Andrics (Wolfe, 63.) – Kvilitaia (Kamber, 53.). Edző: Vasile Miriuta
Gólszerző: Koltai (7., 79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Priskin Tamást, Leandro Martinezt, Varga Rolandot, Dudás Ádámot és Marek Stestíket is nélkülöző Győri ETO kispesti vendégjátékával vette kezdetét az élvonal utolsó őszi fordulójának szombati játéknapja. A meccset olyan talajon rendezték, hogy ahhoz képest az agyonszidott Fradi-pálya biliárdasztalnak számít. A Bozsik-stadionban gyepszőnyegről nem igazán beszélhetünk, sártengerről annál inkább.

Jókora potyagóllal kezdődhetett volna a meccs, mert a kapujából kimozduló Kemenes Szabolcs felszabadítás gyanánt éppen Rudolf Gergely elé fejelte a labdát, de a győri játékos az üresen maradt háló helyett a kapufa mellé emelt. Aztán a hetedik percben már nem volt kecmec: Rudolf Gergely remek beadását a 150. élvonalbeli meccsét játszó Koltai Tamás a hálóba lőtte (0-1). A győri kapuba augusztus után visszatérő Kamenár hibája után Vécsei próbálkozhatott, de az ő üres kapus lehetősége is kimaradt.

A 15. percben Pátkai közeli lövését reflexmozdulattal védte Kemenes. A szöglet után Kosznics felborította Lipták Zoltán, a látottak alapján jogosan járt a tizenegyes a vendégeknek, de Rudolf lapos lövése a kapufáról ment ki. Ezután Andrics kísérletét ütötte a ki a Honvéd kapusa, majd a 23. percben Rudolf közeli lövését is védte. A 32. percen Andrics gólját nem adta meg a bíró, mert a partjelző szerint Kvilitaia lesen volt középen, pedig nem… Nyolc perccel később Prosser lőtte a labdát a hosszú kapufa mellé.

A második félidőt remekül kezdte a Honvéd: előbb Youla közeli lövését védte bravúrral Kamenár, majd Vécsei kecsegtető kísérletét is hárította. A folytatásban egy szögletet követően Kamber fejelt közelről, ezt Kemenes hárította, aztán Kosznics szabadrúgása suhant el a kapufa mellett. A 79. percben egy kispesti sarokrúgás utáni kontra során Rudolf remek ütemben ugratta ki Lipták Zoltánt, aki két csel után Koltaihoz passzolt, ő pedig megszerezte második gólját (0-2). Komolyabb átütőerő nélkül erőlködött a Honvéd, amely megszakítás nélkül tizedik meccsén maradt nyeretlen, a másik oldalon Vasile Miriuta viszont megszerezte első sikerét a Győr edzőjeként.

– A pálya állapotát látva azt kérdeztem a mellettem ülő Szurgent Lajos barátomtól, hogy Kispesten egész héten esett az eső, azért ilyen sáros és mély talajú a gyepszőnyeg, vagy nem működik az alácsövezés? – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Gyimesi László, a honvéd egykori kiváló játékosa, a KLTE elnöke. – Nem jó dolog ilyet mondani, de sajnos a Győr jelenleg egyértelműen jobb csapat, és a pályán nyújtott teljesítménnyel ezt ma bizonyította is. Örök szívfájdalmam, hogy mindegy ki ellen játszik a csapat, hazai pályán mindenképpen Honvéd-szintű játékot kellene nyújtania. Az első felvonásban eldönthette volna a meccset az ETO, de a szünetre maradt a null-egy, ezért azt hittük, lesz lehetőségük az egyenlítésre a kispestieknek. Miután Csábi József szerkezetet váltott, a játék képe is megváltozott, akadtak is helyzetek, azonban kimaradt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik