NB I

Folytatódó pécsi vesszőfutás

Tischler Patrik találatával a Puskás Akadémia 1-0-ra nyert a házigazda PMFC ellen.
OTP Bank Liga, 17. forduló
Pécsi MFC-Matias – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Pécs, 200 néző. Játékvezető: Erdős
Pécs: Helesfay – Nagy J., Horváth A., Csausics, Mohl – Manjrekar – Frank (Kővári, 84.), Szatmári, Márkvárt (Pölöskey, 80.), Rácz F. (Heffler N., 84.) – Fröhlich. Edző: Robert Jarni
Puskás FC: Danilovics – Margitics (Lorentz, 13.), Kelics, Tar, Vaszicsku, Gohér – Szélesi, Polonkai, Sallai (Szakály D., a szünetben) – Lencse, Tischler (Harsányi, 88.). Edző: Benczés Miklós
Gólszerző: Tischler (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Irreális talajviszonyok mellett kellett lejátszania idei utolsó bajnoki meccsét a PMFC és a Puskás Akadémia csapatának, mert Pécsett reggel óta esett az eső. A kiesőhelyen álló hazaiak komoly gödörből igyekeztek kikecmeregni, hiszen a legutóbbi hét találkozójukon pont nélkül maradtak. Utoljára szeptember végén, a Honvéd ellen szereztek pontot.

A kezdés után tovább romlott a gyepszőnyeg állapot, rengeteget csúszkáltak a sárban a játékosok. A harmadik percben Lencse László beadása lecsúszott, de így is veszélyes volt, ám Helesfay kiütötte. A 15. percben Márkvárt betört a tizenhatosra, ahol átesett Tar Zsolt lábán, de a játékvezető sípja néma maradt. A másik oldalon Polonkai lőtt 23 méterről, Helesfay a levegőben úszva hatalmasat mentett.

A harmincadik percben Gohér ívelte a pécsi kapu elé a labdát, ahol Sallai érkezett veszélyesen, de fejese kevéssel a kapu mellé szállt. Ezután Polonkai ígéretes beadása, illetve Rácz Ferenc lövése tűnt veszélyesnek, de egyikből sem lett gól. A negyvenedik percben Rácz Ferenc kapott jó labdát a félpályán, üresen futhatott Danilovics kapuja felé, de Lorentz utolérte és szerelte. Gohér szögletével zárult az első játékrész, ám Vaszicsku Gergőről a kapu mellé pattant a labda.

A második felvonás elején a középpályán birkóztak a csapatok a sárban, majd Fröhlich tíz méterről eleresztett lövését Tar Zsolt blokkolta szögletre. Veszélyesebben játszott a PMFC, a 64. percben Frank Richárd kiugratása után a középen kilépő Márkvárt Dávid egy méterrel a kapufa mellé lőtt – ráadásul a hosszú oldalon érkező Fröhlich is betalálhatott volna… A kihagyott helyzetek természetesen ismét megbosszulták magukat: a hetvenedik percben Lencse beadása után Tischler két védő között, hét méterről bólintott Helesfay kapujába (0-1).

Kitámadtak a hátrányba kerülő hazaiak, de a 83. percben Szatmári távoli lövése a keresztlécen csattant. Öt perccel később Szatmári hosszan előrevágott labdájára Kővári startolt a jobb oldalon, kihasználta Vaszicsku helyezkedési hibáját, el is érte a labdát és lehetetlen szögből kapura pöckölt. Danilovics még hozzá tudott érni a labdához, amit végül Kelics vágott ki a gólvonalról… A legvégén Heffler Norbert beívelését Fröhlich két méterről fejelhette kapura, a középre tartó labdát könnyen fogta Danilovics.

– Az egész meccs során gyakorlatilag egy helyzete volt a Puskásnak, amelyből egy szép akció végén megszerezte a vezetést, illetve a győzelmet – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a PMSC egykori kiváló játékosa. – A pécsieknek voltak lehetőségeik, de igazándiból csak null-egy után. Amikor sürgette őket az idő, akkor tettek többet, hogy nyerjenek. Az hiányzott számukra, hogy ezt már korábban meg kellett volna tenniük, de az első félidőben passzív volt a támadójátékuk, nem volt helyzetük. Ilyenkor persze a balszerencse is közrejátszik. Az őszi szezonban egész végig hiányzott a megfelelő frissesség, szellemesség. A játékoskeretet nyilván erősítésre szorul, a támadójáték mindenképp, illetve a középpálya. Szükség van olyanokra, akik képesek szervezni, de elsősorban a meglévők formáját kell helyrehozni. Nagyon látványos, hogy akik tavaly „csinálták” a játékot – Márkvárt és Szatmári –, most mennyire nincsenek formában. Márpedig ha nincs előkészítés és befejezés, akkor nem lehet elvárni a hatékony támadójátékot. A többiek is gyengélkednek persze, de ha ők nincsenek formában, az látványos.

Olvasói sztorik