NB I

Mátyus János miatt kellett távoznia

Spitzmüller István azért nem maradhatott az újonc Spartacus játékosa, mert az új edző nem számított rá.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A debreceni Spitzmüller István idén nyáron, Csábi József invitálására szerződött a nagy rivális Nyíregyháza csapatához, amelynek színeiben hét élvonalbeli mérkőzésen szerepelt (további egy alkalommal csak a legvégén állt be), a múlt héten azonban bejelentették, hogy három társával együtt ő is távozik az újonctól.

A 28 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére megerősítette, hogy néhány nappal ezelőtt, közös megegyezéssel megtörtént a szerződésbontás, sőt már azt is sejti, hogy folytatja a pályafutását tavasszal.

– Meglepett a döntés. Az edzőre hivatkoztak, aki nem biztos benne, hogy tudott volna rám számítani, és úgy látta korrektnek, ha ezt elmondja, és után közösen döntünk, hogy felbontjuk-e a szerződésemet – kezdte Spitzmüller István. – Amíg Mátyus János nem jött Nyíregyházára, és Csábi József volt az edző, addig megkaptam a lehetőséget, többet játszottam. Jó időszak volt, nem bántam meg, hogy nyáron a Szparihoz igazoltam. Az új edzőnek más elképzelései vannak, más játékosokkal képzeli el a folytatást, de nincs ezzel semmi baj. Van elképzelésem a folytatásra, a menedzseremmel már beszéltünk erről, de amíg nincs konkrétum, addig nem szeretnék csapatnevekkel dobálózni.

A múlt vasárnapi Debrecen–Nyíregyháza keleti rangadó Spitzmüller személye miatt is pikáns lehetett volna, de ő már nem kapott helyet az 5-0-s vendégek keretében.

– Nem szurkoltam senkinek, mert bár csupán fél évet töltöttem Nyíregyházán, sok barátom lett, és régi ismerősök is voltak, úgyhogy hülyén hangzik, de semleges nézőként figyeltem a mérkőzést. Az eredményről sok okosat nem lehet mondani, tudtuk, hogy jobb csapat a Debrecen, a nyári döntetlen is szerencsének volt mondható – vélekedett a középpályás.

Olvasói sztorik