NB I

Hátrányban feltámadt a Fradi

A Ferencváros hazai pályán 3-1-re győzött a Kecskemét ellen az élvonal 16. fordulójában.
OTP Bank Liga, 16. forduló
Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE 3-1 (0-1)
Groupama Aréna, 3700 néző. Játékvezető: Erdős
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pavlovics – Gera – Somalia, Gyömbér (Kukuruzovics, a szünetben), Busai (Nagy Dominik, a szünetben), Lamah (Bönig, 70.) – Böde, Lauth. Edző: Thomas Doll
KTE: Tujvel – Botka (Varga R., a szünetben), Lovrics, Karan, Gyagya (Gréczi, 66.), Fótyik – Eninful, Vukaszovics, Kitl (Laczkó, 63.) – N’Diaye, Balázs Zs. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Lauth (52., 68.), Lamah (62.), illetve Vukaszovics (tizenegyesből 42.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A remek formának örvendő Kecskemét ferencvárosi vendégjátékával ért véget az élvonal 16. fordulójának szombati játéknapja. A pálya talaja továbbra is holdbéli tájra hasonlít, a klub pedig úgy döntött: nem enged be semleges nézőket, csak Fradi- vagy KTE-kártyával rendelkező szurkolókat…

A 11. percben Lamah lövését Tujvel szögletre ütötte, majd Gera Zoltán kísérletét fogta a KTE kapusa. A 18. percben egy szöglet után Pavlovics fejesét a gólvonalon álló Balázs Zsolt rúgta ki a mezőnybe. Egy ellenakció végén Eninful lövését blokkolták a tizenhatoson belül. A 26. percben Böde Dániel lövését is fogta Tujvel, és a folytatásban is több kecsegtető lehetőségük volt a hazaiaknak – egy alkalommal Böde fejbe rúgta saját csapattársát, Busai Attilát… –, a szünet előtt mégis hátrányba kerültek. A negyvenedik percben Nalepa ellökte Balázs Zsoltot a tizenhatoson belül, megúszta sárga lappal, de a büntető nem maradhatott el. Vukaszovics megtorpant a mozdulatsor közben, majd higgadtan a hálóba lőtt, és a bíró megadta a gólt (0-1).

Két érdekesség: a Fradi most került először hátrányba bajnoki meccsen az új stadionban, illetve a KTE-nek az első félidőben csak egyetlen lövése volt, amely eltalálta a kaput, méghozzá a büntető.

A fordulás után egy ferencvárosi beívelést követően Karan lerántotta Pavlovicsot a kapu előterében, de a játékvezető rossz döntést hozott, és nem adott büntetőt. Az 52. percben egy szabadrúgást követően Böde Dániel fejjel Lauth elé továbbított, aki Tujvel kezei között a hálóba passzolt (1-1). Hat perccel később Gera nagy erejű lövését az alföldiek kapusa kiütötte, a 61. percben Böde próbálkozását pedig szögletre mentette. A beívelést követően Lamah lőtt közelről a hálóba (2-1). A 68. percben egy gyors támadást Böde pontos passza után Lauth góllal fejezett be (3-1). A 91. percben Gera szabadrúgása suhant a kapufa mellé.

A Fradi a nyári idénynyitó után ismét 3-1-re nyert a Kecskemét ellen, és hazai pályán immár egy éve veretlen az NB I-ben.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Gyimesi László, a Honvéd korábbi válogatott játékosa, a KLTE elnöke elemezte:

Az első félidőben azt lehetett érezni, hogy a Fradi nagyon erőlteti, hogy minél előbb megérkezzen a kapu elé, de nem a széleken, hanem aki középen megkapta a labdát, azonnal igyekezett eljutni a tizenhatos környékére. Ez ellen a kecskemétiek nagyon tudatosan védekeztek, és kontrákból meg is lepték a hazaiakat. Hogy a tizenegyesnél piros lapot kellett-e adni, az játékvezetői felfogás kérdése.

A KTE masszívnak tűnt, jó passzban volt, a Fraditól viszont nem láttam ötletességet, pedig hazai pályán olyan támadójátékot kellene bemutatnia, hogy az ellenfél oda legyen szögezve a kapuja elé, percenkét jöjjenek a beadások a jobb és a bal oldalról, és legyenek belőlük helyzetek. A lehetőségek nagyjából megvoltak, de a szélsőjáték hiányzott.

A második részben az első gól megtörte a KTE-t, de a hazai környezetben ekkor kontrákra apelláló Ferencvárosnak tudnia kéne felállt védelem ellen is jobban, ötletesebben, gyorsabb játszania. Az első félidőben az egy-kétpasszos játékot erőltették kicsiben, ezáltal voltak látványos lehetőségeik, majd a második jobban mentek bele a párharcokba is, a vendégeknél pedig kiütközött a fáradtság, lankadt a koncentráció.

Olvasói sztorik