NB I

Benczés Miklós legyőzte egykori főnökét

A Puskás Akadémia hazai környezetben 1-0-ra nyert a sereghajtó Haladás ellen az élvonal 15. fordulójában.
OTP Bank Liga, 15. forduló
Puskás Akadémia FC – Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
Felcsút, 200 néző. Játékvezető: Németh Á.
Puskás FC: Danilovics – Gohér, Tar, Kelics, Margitics – Szakály D. (Lorentz, 67.), Polonkai, Szélesi – Harsányi (Hudák, 88.), Tischler, Denkovics (Sallai, 61.). Edző: Benczés Miklós
Haladás: Mursits – Jefremov (Halmosi, 59.), Jagodics M., Zsirai, Dvorschák (Rocchi, 76.), Schimmer – Iszlai, Városi, Kopúnek, Gaál (Nagy O., 59.) – Radó. Edző: Szentes Lázár
Gólszerző: Tischler (35.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A házigazda Puskás Akadémia csapatának számos hiányzója volt a sereghajtó Haladás elleni mérkőzésen, és a sérültek közé a hátfájással küszködő Czvitkovics Péter is feliratkozott, Lencse László és Vaszicsku Gergő pedig eltiltás miatt nem játszhatott. A vendégeknél Halmosi és Rocchi némi meglepetésre csak a kispadon kapott helyet, Rózsa Dániel pedig sérülés miatt maradt ki a csapatból.

Az első helyzet Harsányi beadása után alakult ki, mert Mursits nem jól mozdult ki a kapujából, de Szakály Dénes nem tudta kihasználni a lehetőséget. A 11. percben Harsányi remek passzát Szakály Dénes lőtte a kapufa mellé. Ezután a menteni igyekvő Kopúnek fejéről a keresztléc tetejére pattant a labda. A 28. percben Jefremov lőtt a kapu fölé. A hangulattalan, unalmas első félidőben jobbára a mezőnyben zajlott a küzdelem, kevés helyzetet láthattunk, azt is a felcsútiak alakították ki. Feltűnő volt, hogy meglehetősen bizonytalan, zavarba hozható a szombathelyi védelem, de ezt bő fél órán keresztül nem tudta hatékonyan kihasználni a házigazda. A 35. percben viszont Margitics remek beadására Mursits Roland rosszul mozdult ki, az érkező Tischler Patrik pedig akadálytalanul fejelhetett a hálóba (1-0).

Az 58. percben Gohér szabadrúgása után a labda elsuhant a kapufa és Szakály Dénes lába között. Négy perccel később egy erős, lapos szombathelyi beadás után Gohér, Tar Zsolt és Danilovics között flipperezett a labda, de végül a kapus megkaparintotta. A 79. percben Gohér szabadrúgása a keresztléc fölé szállt. A legvégén a csereként beállt újonc, Hudák Martin majdnem gólt szerzett, de nem jött össze a bravúr, csapata azonban így is 1-0-ra győzött. Benczés Miklós tehát legyőzte egykori főnökét, Szentes Lázárt, aki annak idején aktívan közreműködött abban, hogy kirúgják Diósgyőrből… Ezt nevezik nemes bosszúnak.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője értékelte:

Két ellentétes félidőt láthattunk. Az első felvonás egyértelműen a Puskásé volt. A hazaiak agresszívabbak voltak, labdabirtoklásban magasan a Haladás fölé nőttek, jól megbontották a széleket, és kihasználtak egy beadást – az már a kapus harmadik hibája volt. A második félidő a Haladásé volt, és az ő helyzetükben nem is volt más lehetőségük, mint feljebb tolni az egész játékot, és agresszívabbnak lenni. Talány, hogy tudatos volt-e a Puskás visszaállása, vagy nem tudtak reagálni a Haladás erőszakosabb focijára.

A végén már önveszélyes volt, amit a felcsútiak csináltak, volt is lehetősége a Haladásnak. Egy helyzetet kihasznált a Puskás, ezért megérdemelten nyert. Nagyon nehéz a szombathelyiek helyzete a kulcsjátékosok távozása és a sérülések miatt. Megkockáztatom: a jelenlegi keretben képességbeli problémák is vannak. Nagyon nehéz eredményt elérni a sikertelenség közepette. A hazaiak megérezték Lencse és Vaszicsku hiányát, de jól jött ki belőle.

Olvasói sztorik