NB I

A fiataloknak már sikerült

A magyar U21-es válogatott legyőzte Finnországot a Telkiben rendezett felkészülési mérkőzésen.
U21-es nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Finnország 1-0 (0-0)
Telki
Magyarország: Banai – Marcsek, Jagodics B., Szilvási, Tamás K. – Nagy D. (Pongrácz, 82.), Kocsis G., Lőrinczy (Huller, a szünetben) – Bese, Bobál G. (Varga Sz., a szünetben), Kleinheisler (Gera D., 62.). Edző: Szalai László
Gólszerző: Varga Sz. (52.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy nappal a felnőtt válogatottak Európa-bajnoki selejtezője előtt U21-es válogatottunk felkészülési mérkőzésen mérte össze erejét a finnekkel Telkiben. A Szalai László vezette együttesben ezúttal vegyesen kaptak szerepet 1994-es és 1995-ös születésű játékosok, míg a finnek az 1994-es korosztállyal érkeztek a találkozóra.

A magyar válogatott az első percek után felvette a finnek agresszív, erőszakos stílusát, enyhe mezőnyfölényt tudott kialakítani, de a vendégek védelmét nem sikerült feltörni. Egy-két ígéretes akciót vezettünk ugyan, de komoly helyzetet nem tudtunk kialakítani. A védekezésünkre nem lehetett panasz, kapusunknak, Banai Dávidnak nem akadt dolga az első félidőben.

A fordulás után is küzdelmes, lüktető volt a mérkőzés, és az 52. percben sikerült megszereznünk a vezetést, Kleinheisler László indította a bal oldalon felfutó Varga Szabolcsot, aki a balösszekötő helyéről, 16 méterről a jobb felső sarokba lőtt (1-0). A folytatásban a finnek aktívabbá váltak támadásban, de nem tudtak mezőnyfölényt kialakítani, mindössze egy-két kisebb lehetőséget alakítottak ki. A lefújásig megtartottuk az előnyt, és egy küzdelmes meccset sikerült 1-0-ra megnyernünk – tudósított az MLSZ honlapja.

– A héten elkezdett és elvégzett munka hatására nem voltunk ideálisan frissek a mérkőzésre, továbbiakban nekünk is végig kell gondolni mennyire és milyen módon terhelhetőek a hozzánk sok esetben kispadról érkező játékosok – mondta a mérkőzés után Szalai László. – Ennek ellenére a csapat tisztességgel állt a mérkőzéshez, ami inkább küzdelmes volt, mint szép. Nemzetközi szinten ma már senki ellen nem könnyű nyerni, ezt tapasztalhatjuk nap mint nap a nemzetközi futballban. Örülök, hogy az orosz mérkőzés után ezt a meccset is sikeresen vívtuk meg. Csapatépítésben folytatjuk a megkezdett utat, mérkőzés már csak a jövő évben vár a fiúkra, mi pedig nagyon szurkolunk a felnőtt válogatottnak, hogy holnap ők is legalább ilyen sikeresek legyenek és le tudják győzni a finneket. Ehhez sok sikert kívánunk a csapatnak a teljes utánpótlás-válogatott nevében.

Olvasói sztorik