NB I

A Fradi a Fradival játszik a kupában?

Nagyot bakizott az MLSZ a vasárnap esti Magyar Kupa sorsolásnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A HLSZ már a vasárnap esti sorsolásról szóló hírében is jelezte, hogy a Magyar Kupa-negyeddöntő párosításainak meghatározásánál a kétértelmű, félreérthető szabályismertetés, szabályértelmezés miatt a kisorsolt számok jelentése valósággal önálló életre kelt.

A különben egyszerű procedúrát sikerült úgy megbonyolítani, hogy bár a stúdióban helyet foglaló Nyilasi Tibor, László Csaba és Hevesi Tamás – valamint az Újpest FC hivatalos honlapja – számára teljesen egyértelműnek tűnt, hogy a „ferencvárosi ágon” továbbjutó csapat a „Videoton-ágon” sikeres együttessel találkozik majd az elődöntőben, az MLSZ honlapja végül ezzel ellentétes módon már úgy közölte a sorsolás eredményét, hogy az „Újpest-ág” találkozik majd a „Videoton-ággal”. Ezért a hlsz.hu is ezt a verziót közölte – hozzáfűzött megjegyzéssel.

A 3. félidő című műsor, ahol a sorsolást megejtették, legközelebb hétfő délután lesz látható ismétlésben (Sport1, 16.00), ám egy sportrajongó mobiltelefonon rögzítette az eseményt.

Ez hangzik el a videón:

Lipcsei Betta, műsorvezető: – Első lesz a négyes, tehát amit utoljára sorsoltunk ki, a Szolnok találkozója lesz a….

Vida Gábor: – Nem, nem! Az első mérkőzés, tehát a Fradi-mérkőzés lesz a négyes ágon, tehát amit kisorsoltunk mérkőzéseket, az 1-es, 2-es, 3-as és a 4-es, és most sorsoljuk hozzá a számokat. Tehát az először kihúzott párosításnak a 4-es sorszámú lesz a … (közbeszólás miatt nem hallható az utolsó szó).

A korábban kisorsolt párosítások és sorszámuk:

1. meccs: FTC–Csákvár

2. meccs: Gyirmót–Újpest

3. meccs: Videoton–Pécs

4. meccs: Kisvárda–Szolnok

Vida Gábor iránymutatása szerint tehát az először kisorsolt párosítás (FTC–Csákvár) győztese a frissen kisorsolt 4-es szám szerint címkézett Kisvárda–Szolnok párosítás továbbjutóját kapja majd az elődöntőben.

A problémát az jelenti, hogy a Vida úr által ismertetett algoritmus rossz, helytelen. Ez alapján nem lett volna szabad párosítani a továbbjutókat, ugyanis amennyiben nem a 4-es szám került volna elő elsőként, hanem az 1-es, úgy a „Ferencváros-ág” továbbjutó csapata önmagával, a „Ferencváros-ág” továbbjutó együttesével került volna össze, ami nyilvánvalóan lehetetlen!

Mivel az érintett klubok honlapján megjelent hírekben mind ferencvárosi, mind újpesti oldalon a saját „águkhoz” rendelték hozzá a Kisvárda–Szolnok párharc továbbjutóját, ezért kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a végkifejlete az ügynek.

A sorsoláson ilyen sorrendben kerültek elő a számok: 4 – 2 – 1 – 3.

(Zárójelben a szerző hozzáteszi: érthetetlen, hogy az első sorsoláskor kialakult párosítások miért nem voltak elegendőek az elődöntői ágak „belövéséhez” is, mi szükség volt az újabb sorsolásra, hiszen a nyolc csapat kisorsolásának sorrendje már eleve meghatározta a helyüket.)

Olvasói sztorik