NB I

Kim Ojo lesgóllal mutatkozott be

A házigazda Újpest 1-1-et játszott a Puskás Akadémia ellen az élvonal 14. fordulójában.
OTP Bank Liga, 14. forduló
Újpest FC – Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző. Játékvezető: Vad II
Újpest: Balajca – Nego, Vadász, Litauszki, Forró (Szuljics, 74.) – Bardhi (Koszovics, 87.), Nagy G. – Simon K., Vasziljevics, Balogh B. – Sztaniszavljevics (Ojo, 66.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Puskás FC: Danilovics – Margitics (Lorentz, 59.), Vaszicsku, Tar Zs., Kelics, Gohér – Czvitkovics, Polonkai (Szélesi, 84.), Szakály D. – Tischler, Lencse (Harsányi, 69.). Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Simon K. (48.), illetve Szakály D. (47.)
Kiállítva: Vaszicsku (87.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem hozott látványos, eseménydús focit a sérült csatárait továbbra is nélkülöző Újpest, valamint a vendég Puskás Akadémia meccsének első félideje. A 23. percben egy beívelés után Danilovics kiejtette a kezéből a labdát, Vasziljevics közeli lövését azonban a gólvonalon Tar Zsolt hatástalanítani tudta. Ezen kívül csak gyenge kísérleteket láthattunk, gólveszélyt egyik sem teremtett.

A szünet után egy felcsúti szögletet követően Tar Zsolt majd Szakály Dénes is megcsúsztatta fejjel a labdát, amely a hálóban kötött ki. A középkezdés után Balogh Balázs beadása során Simon Krisztiánt őrizetlenül hagyták a vendégek, ezt kihasználva középről a kapuba lőtt (1-1). A hatvanadik percben Sztaniszavljevics lőtt közelről a kapu mellé, majd Nego találta el éles szögből a kapufát.

Mindkét vezetőedző támadószellemben cserélt – a fővárosiaknál hosszú sérülése után bemutatkozott Kim Ojo –, de a következő nagy helyzet nem egy akció, hanem egy szabadrúgás után alakult ki, ám Bardhi lövését a keresztléc hárította. A 87. percben Harsányi lövését Balajcza fogta, majd a Kim Ojo elleni szabálytalanság miatt Vaszicsku Gergő megkapta második sárga lapját. A szabadrúgás után Ojo a hálóba fejelt, de a játékvezető les miatt – helyesen – érvénytelenítette a találatot.

– Az első félidőben még működött az, amit Benczés Miklós elképzelt, az ötvédős rendszer. A három belsővédő elvégezte a dolgát, sőt Margitics Andor oldalán voltak lehetőségek is – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője. – Az Újpest részéről hiányzott a váratlan. Csinálták, csinálták, de nem volt váratlan a támadójátékukban. A második felvonásban nem mindennapi kezdést produkáltak a csapatok: két gól két perc alatt meglehetősen ritka. Lehet, hogy a felcsútiak még örültek a gólnak, de kétségtelen, hogy Simon Krisztián megoldása nagyon szép volt. Ezután az Újpest átvette az irányítást, ekkor már nem volt benne a kontraveszély a vendégek játékában. A hazaiak nem használták ki a helyzeteket, többször is lesre futottak. Szép ez az eredmény a Puskás részéről, játékosai megtették a maximumot, és a bravúrhoz kell is szerencse kell.

Olvasói sztorik