A Videoton első gól nélküli meccse

A listavezető székesfehérváriak 0-0-t játszottak a Kecskemét otthonában az élvonal 14. fordulójában.
OTP Bank Liga, 14. forduló
Kecskeméti TE – Videoton FC 0-0
Kecskemét, 2000 néző. Játékvezető: Iványi
KTE: Tujvel – Lovrics, Karan, Gyagya, Laczkó – Eninful, Vukaszovics, Szavics, Kitl (Patvaros, 61.) – Balázs Zs. (Novák Cs., 85.), N’Diaye (Fótyik, 77.). Edző: Bekő Balázs
Videoton: Calatayud – Szolnoki (Heffler T., 83.), Juhász R., Csakla, Stopira – Simon Á. – Gyurcsó (Kleinheisler, 73.), Sándor Gy. (Trebotics, 78.), Kovács I., Álvarez – Nikolics. Edző: Joan Carrillo Milan
Kiállítva: Patvaros (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A jó formában lévő Kecskemét a listavezető Videotont fogadta az élvonal 14. fordulójának szombati játéknapján.

Szemerkélő esőben vette kezdetét a találkozó, talán ez is zavarhatta a kiugró N’Diayét az első percben, ugyanis a felgyorsuló labdát már nem érte utol. A kontra végén Szolnoki Roland lőtt nem sokkal mellé. Az ötödik percben Simon Ádám fejese sem talált kaput. Ezután egy kecskeméti támadó elesett a tizenhatoson belül, de Iványi nem ítélt büntetőt. Két perccel később Gyurcsó élesen kapura lőtt szabadrúgása pattant szögletre. Egy perccel később Nikolics labdájával Gyurcsó törhetett kapura, de Tujvel védett.

A 28. percben N’Diaye iramodott meg a szélen, remek ütemben középre passzolt labdája elpattogott Balázs Zsolt lába előtt. Az ellenakció végén a vendégek veszélyeztettek, majd a szöglet után Álvarez lőtt a kapu mellé. Kiváló iramban zajlott az eseménydús játék, számos lehetőség adódott mindkét oldalon, gól mégsem született.

Az 51. percben Laczkó hajszálpontos beadását Balázs Zsolt egyenesen Calatayud kezei közé lőtte. A vendégeknél Kovács István próbálkozott leggyakrabban helyzetbe kerülni, de őt és Nikolicsot is féken tudták tartani az alföldiek. Az 59. percben egy fehérvári szöglet után Sándor György fején megcsúszott a labda, Juhász Roland három méterről fejelt, de korábbi csapattársa, Tomás Tujvel reflexmozdulattal hárított.

A 74. percben a csereként beállt Patvaros Zsolt véletlenül fejbe rúgta Kleinheisler Lászlót, ezért megkapta második sárga lapját, tehát a Kecskemét a hajrára emberhátrányba került. A nyolcvanadik percben Csakla lőtt mellé, és a végén is több helyzet kínálkozott a listavezető előtt, a 89. percben Trebotics közeli lövését a gólvonalon blokkolták, az ismétlés pedig a kapu mellett ment ki. Ez volt a mostani idény első bajnoki meccse, amelyen a Videoton nem tudott gólt szerezni.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd vezetőedzője értékelte:

Ha a kisebb, esélytelenebb csapat szemszögéből nézzük, akkor a Kecskemét jó taktikával és jó futballal kihúzták ellenfelük méregfogát, hiszen az első félidőben Nikolicsnak nem is volt helyzete. A hazaiak azt csinálták, amit kell: magabiztosan védekeztek, de közben a támadást sem adták fel, jó néhány tudatos megindulásuk volt, a labdaszerzések után nagyon jól jöttek ki, a maximumra hozták ki az első félidőt.

A másodikban sem adták fel azt a tervet, hogy ne kapjanak gólt, de lehetőleg rúgjanak egyet. Azt játszották, ami a tudásuknak és a játékoskeretüknek megfelelt, tehát a KTE szemszögéből megsüvegelendő a mutatott teljesítmény. A Videoton egy félidőt elajándékozott, illetve saját magától vette el. Elfutballozgattak, elvoltak, nem érezték a vérszagot, lebecsülték a házigazdákat, és mindig gond szokott lenni, ha egy csapat nem a maximumon pörög, csak hetven-nyolcvan százalékon. A KTE csapatmozgásai maximálisan kielégítették az igényeket. Hősiesen védekeztek, csapatként működtek, és nem csak az volt a céljuk, hogy egy pontot szerezzenek.