NB I

A nézők nyertek Debrecenben

A 2-2-es döntetlennel a Loki és a Fradi sem lehet elégedett, a közönség viszont jó meccset láthatott.
OTP Bank Liga, 12. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Ferencvárosi TC 2-2 (0-1)
Debrecen, 8000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
DVSC: Novakovics – Lázár P., Máté P., Brkovics, Korhut – Jovanovics, Varga J., Szakály P., Bódi (Zsidai, 67.) – Tisza T. (Balogh N., 62.), Kulcsár T. Edző: Kondás Elemér
FTC: Dibusz – Dilaver, Pavlovics, Nalepa, Bönig – Gyömbér, Somalia – Nagy Dominik (Lauth, 67.), Gera, Lamah (Busai, 67.) – Ugrai. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Varga J. (56.), Szakály P. (58.), illetve Ugrai (15.), Lauth (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután a Ferencvárost fogadta a Nagyerdei Stadionban a Debrecen az élvonal 12. fordulójában. A hazaiak az előző fordulóban megszakították a listavezető Videoton győzelmi sorozatát, és 2-1-re megnyerték a székesfehérvári rangadót. A vendég zöld-fehérek az előző körben a PMFC együttesét verték 2-0-ra hazai pályán.

Kissé idegesen, kapkodva kezdtek a csapatok, a meccs elején egyik kapu sem forgott veszélyben. A meccs első helyzetét rögtön gólra váltotta a Fradi: a 15. percben Gera ugratta kis jó ütemben Ugrait, aki lefutotta a feltűnően lassú Máté Pétert, és a kifutó Novakovics mellett a kapu hosszú sarkába belsőzött (0-1).

Két perccel később majdnem jött is az egyenlítés, egy szép debreceni támadás végén a felfutó Jovanovics elé került a labda, aki az ötös sarkán még csinált egy visszacselt, így a lövésébe bele tudott lépni az egyik ferencvárosi védő. A 26. percben egy bedobás után Kulcsár Tamás fejelt kapura, Dibusz azonban könnyedén fogta a labdát. Három perccel később Bódi 25 méterről végzett el egy szabadrúgást, az életerős, de középre tartó löketet Dibusz csak öklözni tudta.

A 41. percben hatalmas egyenlítési lehetőséget puskázott el a Loki: szép baloldali összjáték után Szakály Péter ívelt középre, az üresen érkező Tisza azonban Dibusz kezébe fejelt. Az ellentámadásból Lamah szerezhetett volna gólt, de kissé kisodródva nem talált kaput, így a szünetre maradt az egygólos vendégelőny.

Az első negyedóra végén szinte a semmiből szerzett vezetést a Ferencváros, ezt követően inkább a debreceniek tudtak többször felérni az ellenfél kapuja elé, de az egyenlítés nem sikerült.

A szünet után Lázár Pál remek passzát Kulcsár Tamás a kapu közvetlen közeléből, az alapvonaltól nem tudta bepasszolni, mert Pavlovics kifejelte. Az 56. percben gólt eredményezett a debreceni nyomás: Lázár jobbszélsőként ívelt középre, ahol Varga József érkezett, és a hálóba fejelt (1-1). Két perccel később egy ferencvárosi labdavesztés után Szakály Péter távoli bombája a hálóba vágódott (2-1). A vezetőgól után egy ideig még támadásban maradt a DVSC, utána azonban némileg visszahúzódott, ezért Fradi birtokolta többet a labdát. Veszélyesek voltak a vendégek, és egy szép támadás végén megszerezték második találatukat: Lauth passzát Busai a tizenhatoson belül visszaadta a német légiósnak, aki a hálóba lőtt (2-2).

A folytatásban az FTC játszott veszélyesebben, a hajrában pedig felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de újabb gól nem született. A debreceniek csak saját magukat hibáztathatják, amiért visszavettek a második félidő elején látott lendületükből, és ezzel elvesztettek két fontos pontot.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András, a DVSC U21-csapatának edzője értékelte:

Egy jó meccsel lettünk gazdagabbak, amely után senki nem lehet csalódott. Mindkét csapat jól játszott, az első félidőben a Ferencváros kimondottan rá tudta kényszeríteni akaratát a debreceniekre. A szünet után a hazaiak jól jöttek ki és fordítottak, de Thomas Doll jól nyúlt bele a játékba. Mindkét oldalon elégedettek lehetnek a döntetlennel, ráadásul magyar viszonylatban nagyon ritkán látható jó mérkőzést láthattunk. Taktikailag ilyen szintű meccset ritkán látni idehaza.

Az első felvonásban az FTC rövid passzokkal vitte fel a labdát, a debreceniek pedig bizonyították, hogy ők is tudnak így játszani, sőt most a tizenhatos közelében is jó döntéseket hoztak, jó megoldásokat választottak, de a második Fradi-gól után már nem jutottak el ellenfelük kapuja elé. Régen láttam a Ferencvárost ilyen jól játszani, mint az első felvonásban. Teljesen reális eredmény született, igazságtalan lett volna, ha valamelyik csapat megnyeri ezt a találkozót. A hazaiaknak pláne nem szabad csalódottnak lenniük, hiszen tudjuk, milyen nehéz helyzetben voltak, és milyen nehezen jöttek ki a hullámvölgyből.

Olvasói sztorik