NB I

Háromgólos hátrányból állt fel a Diósgyőr

A házigazda DVTK a korai kiállítás és a félidei 0-3 ellenére döntetlent játszott a Dunaújváros ellen.
OTP Bank Liga, 12. forduló
Diósgyőri VTK – Dunaújváros PASE 3-3 (0-3)
Diósgyőr, 3200 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
DVTK: Antal B. – Okuka, W. Alves, Debreceni, Huszics – Barczi (Marjanovics, 82.), Kádár, Bognár I. (Elek Á., a szünetben) – Bacsa, Grumics, Takács T. (Gosztonyi, a szünetben). Edző: Tomiszlav Szivics
DPASE: Nagy G. – Villám, Farkas V., Csehi, Lázár Zs. (Szalai T., 89.) – Böőr (Jakab D., 74.), Zsótér, Sárközi N., Petneházi – Nikházi (Józsi, 79.), Orosz M. Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Bacsa (47.), Grumics (63.), Marjanovics (89.), illetve Böőr (16., 25. – az elsőt tizenegyesből), Nikházi (23.)
Kiállítva: W. Alves (14.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A legutóbbi Diósgyőr–Dunaújváros élvonalbeli meccset 14 évvel ezelőtt játszották, de szurkolói rendbontás miatt már az első félidőben félbeszakadt. A dobogóra pályázó DVTK a szerdai, paksi vereséggel hangolt erre a találkozóra, az újonc, és kiesőhelyen álló DPASE viszont múlt vasárnap megszerezte első győzelmét a mostani szezonban.

Az ötödik percben Zsótér távoli kísérlete zúgott a keresztléc fölé. Két perccel később Orosz Márk veszélyes lövését védte Antal Botond, a másik oldalon Barczi távoli kísérlete ment mellé. A 14. percben William Alves a tizenhatoson belül lerántotta Zsótér Donátot, egy ideig úgy tűnt, hogy a hazaiak védője megússza, de a játékvezető némi fáziskéséssel piros lapot adott és büntetőt ítélt, amelyet Börő Zoltán értékesített (0-1). A 18. percben Antal Botond lábbal mentett Zsótér elől.

A 23. percben egy vendégszögletet a Diósgyőrből kölcsönadott Nikházi Márk fejelt a hálóba (0-2), ezután a hazai közönség a gólszerző nevét skandálta. Nem állt le az újonc: egy újabb sarokrúgást követően Sárközi passzát Böőr értékesítette (0-3). A 26. percben Nikházi lövését védte Antal. A 31. percben Orosz labdáját Böőr Zoltán hosszan vette át, így a kapus menteni tudott. A hosszabbítás pillanataiban Orosz kiváló beadása elsuhant a becsúszó Böőr lábai előtt.

A szünet után egy szögletet követően Bacsa Patrik azonnal szépített (1-3). A középkezdés után megint jöhetett egy hazai sarokrúgás, de a beívelést Grumics a keresztléc fölé fejelte. Az emberhátrányban lévő DVTK a fordulás után egyértelműen uralta, irányította a játékot, de az 59. percben kontrázhatott a vendégcsapat, ám Orosz Márk lövését a becsúszó Okuka a gólvonalról szögletre mentette. Ezután ismét Orosz került hatalmas ziccerbe, már a kapuson is túljutott, ám Debreceni Andrással már nem vállalta a párharcot, helyette Petneházi Márk elé passzolt, aki csúnyán fölé bombázott.

Válaszként a 63. percben Grumics fejelt a hálóba egy hazai szöglet után (2-3), majd Petneházi távoli bombája süvített el a keresztléc fölött. Ígéretes helyzetekben egyik oldalon sem volt hiány, de a folytatásban némileg visszaesett az iram, mert a játékvezető a szabálytalanságok miatt elkezdte szórni a sárga lapokat. A 72. percben Zsótér lövése után is a keresztléc fölött zúgott el a labda, majd a túloldalon hasonlóképpen járt Barczi Dávid is. A 78. percben Nikházi lőhetett volna gólt, de Antal ezúttal is bravúros védést mutatott be.

A 89. percben Marjanovics fejesét Nagy Gergely kiütötte, de az alapvonali asszisztens úgy látta, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt a képzeletbeli gólvonalon, úgyhogy a játékvezető megadta a gólt (3-3). A hazaiak az első félidőben a kiállítás után padlóra kerültek, a szünet után azonban hatalmas küzdelemben pontot mentettek – persze, ehhez kellett a második félidő számos kihagyott újvárosi ziccere is.

– Ilyen meccs után inkább nevet az ember, és nem sír. Ezért szép játék a futball! Egy félidőnyi előnyt kapott a Dunaújváros, de biztos voltam benne, hogy a DVTK teljesen más felfogásban jön ki a szünet után. Elek Ákos beállása fordulópontot jelentett, rengeteg labdát szerzett, és a mentalitásával képes volt húzni a többieket. Jól jött a második félidő elején lőtt gól is – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője. – A kiállítás meghatározta az első félidőt, én kicsit túlzónak érzem az ítéletet, nem gondolom, hogy ki kellett volna állítani Alvest. Ez, és a három gyors gól sokkolta a hazaiakat, nem láttam rajtuk, hogy tudnák, mit kellene csinálniuk. A szünet után viszont azt mondtam, ha sikerül egyenlíteniük, meg is nyerik a meccset. Ez nem sikerült, ám ilyen helyzetben örülni kell az egy pontnak is. Hozzá kell tenni, hogy a Dunaújváros többször is mattolhatta volna a DVTK-t a második felvonásban, de ismét igazolódott a futball farkastörvénye, és megbüntették a kihagyott helyzeteket. Akik az elmúlt két forduló miatt temetni kezdték a Diósgyőrt, és kételkedtek a csapatban, a második félidőben választ kaphattak, hogy kedvenceik kifelé jönnek a hullámvölgyből.

Olvasói sztorik