NB I

„Nem téveszt meg minket a Győr”

Nagy Gábor szerint a lilák önbizalmat meríthetnek a Videoton elleni Ligakupa-meccs sikeréből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző hétvégén az Európa-bajnoki selejtezők miatt nem léptek pályára a csapatok az NB I-ben, de kedden és szerdán a Ligakupában voltak érdekeltek a csapatok. A negyedik forduló rangadója egyértelműen az Újpest–Videoton volt, amelyen a fővárosiak az utolsó pillanatokban szerezték meg a győztes találatot. Ebben az idényben a székesfehérváriak most kapta ki először, az összes tétmeccset figyelembe véve, a lilák önbizalmát ez biztosan növeli. Szükségük is lesz rá, hiszen vasárnap a Győri ETO otthonába látogatnak. Azon a mérkőzésen már ott lesz a válogatottól visszatért Simon Krisztián is, aki jó teljesítményt nyújtott a románok és a feröeriek ellen egyaránt.

A Rangadó.hu megkeresésére az újpestiek középpályása, Nagy Gábor értékelte a Videoton elleni Ligakupa-mérkőzést, és elmondta, hogy nem szabad alábecsülniük a Győrt.

– Nem úgy játszottunk, ahogy terveztük, lassabbak és tompábbak voltunk. A Videoton sokkal frissebben és gyorsabban játszott, uralta az első félidőt. A labdabirtoklással szerettük volna feltörni a védelmüket, de ez sajnos nem sikerült. Az utolsó pillanatokban elvégzett szabadrúgás után megszereztük a győzelmet jelentő találatot. Pozitív, hogy bár gyengébben szerepeltünk, mégis nyerni tudtunk. Ez sok önbizalmat adhat – magyarázta Nagy Gábor.

– Eddig még senki nem győzte le az idei szezonban a Videotont…
– Győzni mindig jó. Hozzá kell tenni, hogy nem az alapcsapattal állt fel a Videoton, de az Újpest sem. Persze, így is nagy fegyvertény, hogy eddig még senkinek sem sikerült megszorítania a fehérváriakat. Hogy a bajnokságban majd tavasszal mit játszunk ellenük, az a jövő zenéje.

– Egy hétig szünetelt az NB I. Mennyire jött jókor ez az Újpestnek?
– Szerintem ezt majd a következő forduló fogja eldönteni. Lendületben voltunk, hiszen a Fradi elleni derbit megnyertük, azután a Pápa ellen nem játszottunk olyan jól, de a Dunaújvárost szintén legyőztük. Nem lesz egyszerű dolgunk a hétvégén, hiszen a Győr otthonába látogatunk. Nem téveszt meg minket az ETO rosszabb szereplése, mert pontosan tudjuk, hogy milyen jó képességű futballisták alkotják a keretüket. Persze mindent megteszünk a győzelem érdekében.

– Simon Krisztián a románok ellen jól szállt be, a feröeriek ellen pedig számára szokatlan pozícióban, de kezdőként lépett pályára a válogatottban. Hogy látta, milyen teljesítményt nyújtott? Ilyenkor mi a szokás, egyből, a meccs után gratuláltak neki?
– Szerintem nagyon jól játszott a számára idegen pozícióban is. Úgy gondolom, még sosem játszott jobbhátvédet azelőtt. Nem érheti kritika a teljesítményét. A második kérdésre válaszolva, ez teljesen változó, valaki rögtön a meccs után már üzent neki. Szerdán csatlakozott a csapathoz, de még nem volt benn a Videoton elleni keretben, így a lelátóról szurkolt nekünk. Miután megérkezett, mindenki gratulált neki. Örültünk, hogy a válogatott vele együtt ért el sikereket.

Olvasói sztorik