NB I

Egyedül a Fradi duplázott

A Ferencváros hazai pályán 2-0-ra győzött a Pécsi MFC ellen az élvonal 11. fordulójában.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Ferencvárosi TC – Pécsi MFC-Matias 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 6100 néző. Játékvezető: Kassai
FTC: Dibusz – Dilaver, Pavlovics, Nalepa, Bönig – Csukics (Busai, 79.), Nagy Dominik (Popov, 87.) – Nagy Dániel (Ugrai, 73.), Gera, Somalia – Böde. Edző: Thomas Doll
PMFC: Polekszics – Nagy J., Balogh B., Romics, Mohl – Horváth A. (Gránicz, 81.), Fröhlich (Manjrekar, 89.), Márkvárt, Kővári – Szatmári, Wittrédi (Heffler N., a szünetben). Edző: Véber György
Gólszerzők: Nagy Dominik (11.), Busai (83.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros a pécsi Dibusz Dénessel és Nagy Dominikkel a kezdőcsapatban fogadta a PMFC-t az élvonal 11. fordulójában, a szombati játéknap utolsó meccsén.

A 11. percben Csukics remek passzát Nagy Dominik higgadtan lőtte a hálóba (1-0). A 28. percben Böde Dániel lövését Polekszics védte. Öt perccel később Gera Zoltán pazar szabadrúgását is kiütötte a montenegrói kapus. A 37. percben Szatmári Lóránd lövése ment mellé. A hosszabbítás pillanataiban Wittrédi Dávid lövését Dibusz Dénes megfogta.

Az 55. percben Csukics újabb remek passzát követően Nagy Dániel nagy helyzetbe került, de nem tudta megfelelően átvenni a labdát, ezért a lövése után Polekszics védett. Három perccel később Gera Zoltán szabadrúgása után Pavlovics fejelt arasznyival a kapufa mellé. A hajrában Ugrai passzát a csereként Busai Attila szép mozdulattal a hálóba lőtte (2-0). A legvégén Ugrai sprintelt a kapu felé, de Polekszics felszedte előle a labdát.

Érdekesség, hogy a 11. fordulóban eddig csak a Ferencváros tudott egynél több gólt szerezni, bár Nagy Dominik és Busai találata között meglehetősen vérszegényen futballozott a csapat.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Turi Zsolt, a PMSC egykori kiváló játékosa értékelte:

A Fradi az első félidő elején a letámadással meglepte a pécsieket, akik nem nagyon tudták kihozni a labdát. Pedig mindenki felkészülhet rá, hogy az FTC az első húsz percben mindig megpróbálja letámadni az ellenfeleit. Ha játszik egy magasabb center a pécsieknél, akire fel lehet ívelni, azalatt a többiek kijöhettek volna, de ilyen ma nem volt. A labdakihozatal során később is elég sok hibát vétettek a vendégek, annak ellenére, hogy akkor már nem mindig jól támadott le az FTC. Az első felvonás vége felé kezdett kicsit jobban játszani a PMFC, de még mindig sok hibát vétett, ezek végig jellemzőek voltak a támadójátékra. Erre jó példa Wittrédi esete, aki a szünet előtt nem passzolt, amikor kellett, pedig a legjobb lélektani pillanatban egyenlíthettek volna.

A második részben is rengeteg apró hibát követett el a Pécs, a támadásokban pontatlanságokat láthattuk, gyengék voltak a passzok, kicsit gyorsabban és többet kellett volna futni. Talán többen megilletődötten játszottak az új arénában. A Fradi visszaállt, teret engedett a vendégeknek. Az egész meccs alatt egyetlen komoly támadása sem volt a Ferencvárosnak, amelyet hátulról felépített, szinte csak a pécsi labdaeladásokból tudtak akciózni. Számomra nem voltak meggyőzőek, felállt védelem ellen semmi gondja nem volt a PMFC-nek. Azt éreztem, hogy nem eléggé frissek, szinte soha nem ők jöttek ki győztesen a párharcokból.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik