NB I

Csak kapufáig jutottak Kispesten

A Bp. Honvéd gól nélküli döntetlent játszott az MVM-Paks ellen az élvonal 11. fordulójában.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Bp. Honvéd – MVM-Paks 0-0
Bozsik-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Fábián
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Prosser, 81.), Ignjatovics, Baráth, Alcibiade – Youla – Vécsei, Gazdag, Hidi, Czár – Bobál G. (Traoré, a szünetben). Megbízott edző: Jasper Adrianus de Muijnck
Paks: Molnár P. – Fiola, Gévay, Kovács G., Báló – Kecskés, Tamási Zs. – Bartha, Bertus, Haraszti – Simon A. (Hahn, 81.). Edző: Csertői Aurél

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kispesti edzőváltás, az olasz Pietro Vierchowod távozása már a szombati, Paks elleni meccs kezdése előtt látványos eredményt hozott, ugyanis a megbízott tréner, a Magyar Futball Akadémiát vezető holland Jasper Adrianus de Muijnck hét magyar játékosnak adott lehetőséget a kezdőcsapatban, Czár Richárd például több mint két év után lépett pályára ismét az élvonalban.

A második percben Youla máris lövőhelyzetbe került, de az ötös sarkánál blokkolták. A huszadik percben Haraszti Zsolt jó lövését Kemenes szögletre ütötte. A 27. percben Ikenne-King lőtt a keresztléc fölé, majd Ignjatovics fejelt a kapufa mellé. A 34. percben Vécsei gurított a kapufa mellé. A túloldalon egy szabadrúgás után Bartha László fejelt a keresztlécre, majd Haraszti próbálkozását fogta Kemenes. A 41. percben Kovács Gábor fejese a kapufán csattant, majd Bartha lövését blokkolták. Eleinte a Honvédnak volt több helyzete, a hajrában a paksiak veszélyeztettek, de a kapufa segített a házigazdáknak.

A szünet után Haraszti lőtt a kapufa mellé, majd az 57. percben Vécsei Bálint is csak néhány centivel tévesztett célt. A 69. percben Hidi Patrik lőtt a kapu mellé. A másik oldalon Bertus remek beadását középen Haraszti nem érte el, pedig az üres kapuval állt szemben. A 76. percben Ikenne-King lövése felpörgött egy paksi lábon, majd Molnár Péter kiütötte. Egyik csapat támadójátéka sem volt valami acélos, a védekezést viszont jól megoldották, így esély sem volt, hogy gól szülessen. A 88. percben Haraszti remek lövését Kemenes bravúrral védte.

– Nagyon bíztam benne, hogy jó meccs lesz, és győz a Honvéd, de nem jött be. A holland edző mozgalmas, intenzív edzéseket vezet, tömöríti, nem húzza, mint a rétestésztát, tömöríti, ez tetszik. Örülnék, ha ő maradna a vezetőedző Simon Miklóssal, szurkolok neki. Ezúttal alig voltak helyzetek, az akaratot láttam a játékosokon, de nagyon kevés ziccert alakítottak ki. Langyos null-null volt, egyik kapu sem forgott komoly veszélyben. Sok magyar játszott, köztük több akadémista, ennek nagyon örültem, őket kellene forszírozni – mondta a Rangadó.hu szakértője, a Kispest-Honvéd korábbi vezetőedzője, a hetvenedik születésnapját éppen szombaton ünneplő Szurgent Lajos.

Olvasói sztorik