NB I

Ötös győzelmi szériában az MTK

A fővárosi kék-fehérek kispesti albérletükben 2-0-ra nyertek az újonc Nyíregyháza ellen.
OTP Bank Liga, 10. forduló
MTK – Nyíregyháza Spartacus 2-0 (1-0)
Bozsik-stadion, 500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Vukmir, Kelemen, Poór – Hidvégi, Kanta J., Pölöskei Zs., Bese (Csiki, a szünetben) – Torghelle, Horváth Zs. (Hrepka, 87.). Edző: Garami József
Nyíregyháza: Balogh J. – Fodor F., Törtei, Gengeliczki, Nagy Z. – Molnár M. (Koller, 58.), Rubus, Pekár, Spitzmüller – Sándor I. (Kosztics, 66.), Pákolicz. Edző: Csábi József
Gólszerzők: Torghelle (27.), Hidvégi (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyaránt sérült Bajzát Péter, Huszák Tamás, Rezes László, Szécsi Márk és Abdouraman nélkül volt kénytelen pályára lépni az újonc Nyíregyháza a tabella második helyén álló MTK ideiglenes otthonában, a Bozsik-stadionban. Érdekesség, hogy a Spartacus az eddigi két győzelme közül az elsőt éppen Kispesten aratta, a Bp. Honvéd vendégeként.

A kilencedik percben Hidvégi remek beadását Torghelle az ötös vonaláról nem tudta a kapuba juttatni, mert becsúszva szerelték. A 16. percben Pekár László került lövőhelyzetbe, de nagyon rosszul találta el a labdát. A túloldalon Kanta József távoli, lapos szabadrúgása a kapufa mellett ment ki. A huszadik percben Horváth Zsolt beadása pontatlan volt az őrizetlenül érkező Torghellének, Bese pedig elvétette.

Ezután Torghelle passzát Kanta lőtte mellé, majd a szögletet követően Poór Patrik fejese tévesztett célt. Egy szabadrúgás után a nyíregyháziak kerültek helyzetbe, az ellenakció végén mégis az MTK szerzett gólt: Vukmir beadását Torghelle pörgette a hálóba (1-0). A kapott gól után támadóbb focira váltott a vendégcsapat. A 32. percben Pekár lövését Hegedüs Lajos kiütötte. A 37. percben Horváth Zsolt közeli, csúsztatott fejesét fogta Balogh János. A szünet előtt Vukmir kerülhetett volna helyzetbe, de elpattogott előtte a labda.

A szünet után Pekár lövését Hegedüs kiütötte. A 68. percben Koller lőtt veszélyesen, éles szögből, de a kapust ezt is védte. A 72. percben újra Koller került nagy helyzetbe, de nem tudta megfelelően átvenni a labdát. Az MTK átvészelte a Spartacus támadásait, sőt a negyedórával a lefújás előtt növelte előnyét: Torghelle labdáját a tizenhatoson belül Horváth Zsolt továbbította Hidvégi Sándor elé, aki könyörtelenül a hálóba bombázott (2-0). A 88. percben Törtei szabadrúgását Hegedüs kiütötte. A másik oldalon Vukmir nagy helyzetben addig várt, amíg blokkolták a lövését, a labda Csiki elé pattant aki fölé lőtt.

Az újonc Nyíregyháza augusztus végén nyert utoljára bajnoki meccset, azóta négy meccs alatt csupán egy pontot szerzett, és a Magyar Kupából is kiesett; az MTK-nak viszont ez volt az ötödik sikere megszakítás nélkül.

Egyik szeme sír, a másik nevet

– Mindkét klub a szívem csücske, hiszen az MTK-ban nevelkedtem, és náluk is játszottam az NB I-ben, ahogy Nyíregyházán is, ezért jó meccset reméltem. Az egyik szemem sír, a másik nevet, örülök, hogy nyert az MTK, de szomorú vagyok, amiért a Nyíregyháza kikapott – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Nagy Sándor. – Megérdemelt az MTK sikere, de megjegyezném, hogy a Nyíregyháza akkor kapott gólt, amikor az nem volt benne játékba, inkább a vendégeknek voltak lehetőségeik. Tipikus MTK-gólt láthattunk, nem értettem, a két középhátvéd miért volt olyan távol az emberétől. Azt sem értettem, az első félidőben miért állt vissza a Nyíregyháza, miért engedték az MTK tipikus játékát. A gól után kijjebb jöttek, benne volt az egyenlítés lehetősége a játékban, de összességében unalmas meccs volt, nem valami nagy irammal, kevés helyzettel, pedig nagyon kellettek volna a pontok a Nyíregyházának.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Kovács Bálint, az AFCK menedzsere is értékelte:

A meccs első félidejét teljes mértékben uralta az MTK, sok helyzetet mégsem dolgozott ki, inkább a mezőnyben folyt a harc. Torghelle Sándor gólja olyan szituációból született, amely a mérkőzés folyamán többször előfordult – az MTK folyamatosan a bal oldalról támadt, mert körülbelül nem volt jobbhátvédje a Nyíregyházának. Különösebb helyzetek nem voltak, a labda általában a fővárosiaknál volt.

A második felvonásra valamelyest változott a játék képe, a Spartacus harcosabban jött ki a pályára, uralta a játékot. Koller Krisztián valamelyest vitt dinamikát a vendégek focijába, veszélyes volt a kapura, ziccerei is akadtak, de kimaradtak. Kosztics ellenben csak a bajt csinálta, ez nem fér bele egy kiesőjelölt csapatnál. Semmivel nem volt rosszabb az összkép alapján a Nyíregyháza, mint ellenfele, de a fővárosiaknál mindenki fegyelmezett volt, a vendégeknél ez többekből hiányzott, Megérdemelt az MTK sikere.

Olvasói sztorik