NB I

Tovább mélyült az újvárosi szakadék

Az élvonal tizedik fordulója után is nyeretlen az újonc DPASE, amely Újpesten kapott ki 3-0-ra.
OTP Bank Liga, 10. forduló
Újpest FC – Dunaújváros PASE 3-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2700 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró – Vasziljevics (Ahmeti, 89.), Balogh B. – Simon K. (Koszovics, 88.), Nagy G., Szuljics – Bardhi (Sztaniszavljevics, 65.). Edző: Nebojsa Vignjevics
DPASE: Milinte – Muscat, Gavrics, Farkas V., Csehi T. – Dodlek (Józsi, 53.), Nikházi, Böőr (Petneházi, 64.), Orosz M. – Perics (Sóron, 64.), Zsótér. Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Vasziljevics (tizenegyesből 37.), Simon K. (87.), Sztaniszavljevics (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyeretlenül sereghajtó Dunaújváros csapatát fogadta a Kabát Péter és Kim Ojo játékára sérülés miatt továbbra sem számító Újpest az élvonal tizedik fordulójában, a szombati játéknap utolsó meccsén.

A hatodik percben Böőr Zoltán 13 méteres, középre tartó, kissé megpattanó lövését Balajcza Szabolcs megfogta. A 26. percben Simon Krisztián közeli lövését Milinte kivédte, Bardhi ismétlése pedig mellé ment. A 24. percben Simon lőtt a dunaújvárosi kapu fölé. A 36. percben Szuljics a tizenhatoson belül eljátszotta, hogy Milinte Árpád szabálytalankodott vele szemben, a játékvezető pedig – tévesen – büntetőt ítélt, amit Vasziljevics egy laza, higgadt mozdulattal értékesített (1-0). a negyvenedik percben Szuljics lőtt az oldalhálóba, a szünet előtt pedig Nikházi lőtt fölé.

Az 58. percben egy ígéretes dunaújvárosi beadást Vasziljevics vetődve kifejelt, a másik oldalon Nagy Gábor lövését fogta Milinte. A 63. percben Balogh Balázs tökéletes ütemű kiugratásának köszönhetően Bardhi egyesegyedül volt a vendégek kapuja előtt, csak Milinte Árpáddal állt szemben, de óriási helyzetben centikkel a kapufa mellé lőtt. Egy perccel később ugyancsak Bardhi lőtt, de a kapus védett. A 67. percben Vasziljevics lövése után Milinte lábbal védett, ezért a labda a kapufáról pattant vissza. Néhány másodperccel később Simon Krisztián lőtt a kapufa mellé.

A 76. percben Simon remek beadása után Muscat mentett szögletre Vasziljevics elől. Két perccel később Szuljics lövése süvített el a keresztléc fölött. A nyolcvanadik percben Simon kísérlete is célt tévesztett. Újabb két perc elteltével egy dunaújvárosi szabadrúgás után Gavrics fejesét fogta Balajcza. A 83. percben Nikházi passza után Sóron került nagy helyzetbe, de Nego az utolsó pillanatban mentett előle, aztán Nikházi távoli bombája a keresztlécről vágódott vissza. A 87. percben egy rosszul sikerült újvárosi szabadrúgás után kontrázott az Újpest, és Simon Krisztián hosszú sprintje után a hálóba lőtt (2-0). Az utolsó pillanatokban Sztaniszavljevics lövése Csehi lábáról vágódott a vendégek hálójába (3-0).

Az unalmas első félidő után a második felvonás egész jó iramot és számos helyzetet hozott. Az újonc DPASE tíz forduló, a bajnokság első harmada után is nyeretlen, és nagyon nehéz helyzetben van – ráadásul egy pontot levontak tőle…

– Az első félidő nem rólunk szólt, előrefelé nem voltunk erősek, csak a védekezésre koncentráltunk. Sajnos egy tizenegyesből vezetést szerzett az Újpest, amely a második felvonásban eldönthette volna a meccset, de Milinte Árpád többször is nagyot mentett, illetve olykor szerencsénk volt. A hazaiakat majdnem megbüntette a futball örök törvényszerűsége, a keresztlécen csattanó lövésünknél viszont hiányzott a szerencse, többet kell tennünk érte, a kontrából pedig eldöntötte a meccset az Újpest. Eljött az idő, amikor végre hazai pályán játszhatunk. Meglátjuk, ez mit jelent. A világítás rendben lesz, végre minden feltételnek megfelel a pályánk – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaferr korábbi kiváló kapusa, a DPASE jelenlegi technikai vezetője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik