NB I

Polekszics egyik szeme sír, a másik nevet

A montenegrói Vukasin Polekszics elmondta, hogy furcsa volt számára a Debrecen ellen játszani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hetedik forduló után már csak két nyeretlen csapat van az NB I-ben. A Pécsnek nagy meglepetésre a Debrecen ellen sikerült megszereznie az első győzelmét, ráadásul a Nagyerdei Stadionban nyertek 2-0-ra a bajnoki címvédő ellen. Véber György legénységének nagyon kellett a három pont, hiszen így el tudott mozdulni a veszélyzónából. A mérkőzésen a pécsiek kapuját az újonnan igazolt Vukasin Polekszics védte, akinek nem idegen hely Debrecen. Hosszú évekig a DVSC-ben szerepelt, és a többi közt a Bajnokok Ligája csoportkörét is megjárta.

Most szomorúságot okozott a debrecenieknek, hiszen nem kapott gólt, és új csapatával megszerezték a három pontot, amire a Lokinak is nagy szüksége lett volna. További érdekesség, hogy a pécsi együttesnek ez volt az első mérkőzése a bajnokságban, amelyen nem kapott gólt. A baranyaiak kedden a Ligakupában a Soroksár otthonában lépnek pályára, majd hétvégén a bajnokságban a Paksot fogadják.

A Rangadó.hu megkeresésére a montenegrói Vukasin Polekszics értékelte a Debrecen elleni mérkőzést, és elmondta, milyen érzések kavarogtak benne.

– Nagyon kellett volna ez a siker a Debrecennek, hiszen nem kezdték jól a bajnokságot. Számítottunk rá, hogy letámadnak minket és mindent megtesznek a győzelem érdekében, de felkészültünk erre – kezdte Vukasin Polekszics. – Erősebben védekeztünk és a kontrákra építkeztünk. Sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést, de nagyon furcsa volt a régi csapatom és csapattársaim ellen játszani. Az egyik szemem sír a másik pedig nevet. Egyfelől örülök neki, hogy győztünk és megszereztük a három pontot, hiszen nekünk is nagy szükségünk volt rá, és erre a sikerre is. Másfelől viszont sajnáltam a Debrecent, de már új csapatom van és új életet kezdtem Pécsen. Megpróbáltam kivédeni mindent és így segíteni az új klubomnak.

– Mekkora önbizalmat adhat ez a siker?
– Nagy önbizalmat adhat, hiszen kevesen számítottak arra, hogy a saját otthonukban győzzük le a Debrecent. Ez a siker akkor fog igazán sokat érni, ha sikerül jól szerepelnünk a Paks ellen is a következő fordulóban.

– Kedden a Ligakupában a Soroksár ellen lépnek pályára. Mit vár attól a mérkőzéstől?
– A kezdőcsapatot még nem tudom, de lehet, hogy az edző néhány játékost pihentet. Elsősorban a bajnokság a fontosabb, hogy ott jól szerepeljünk, de biztos vagyok benne, aki felmegy a pályára, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megszerezzük a győzelmet.

– A hétvégén a Paksot fogadják. Mennyire számít nehéz mérkőzésre?
– Mindenki tudja, hogy a Paks nagyon jó csapat, de bennünk is van fantázia. Koncentrálnunk kell a védekezésre és a támadásra egyaránt. Szeretnénk megnyerni a mérkőzést és tovább gyűjteni a pontokat.

Olvasói sztorik