NB I

Idegenben nyert az U21-válogatott

A magyar fiatalok imponáló magabiztossággal győztek 4-1-re Bosznia-Hercegovina otthonában.
U21-es Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport
Bosznia-Hercegovina – Magyarország 1-4 (0-2)
Szarajevó, játékvezető: Árnason (izlandi)
Magyarország: Jova – Baráth, Tamás M., Kelemen, Szolnoki – Vécsei (Jagodics M., 88.), Poór – Holender (Patvaros, 65.), Kleinheisler (Vass P., 74.), Bese – Bacsa. Szövetségi edző: Dajka László
Gólszerzők: Zolotics (87.), illetve Vécsei (1.), Kelinheisler (18.), Bese (51., 53.)
Kiállítva: Poór (60.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Utolsó mérkőzését játszotta hétfő délután az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a magyar U21-es válogatott. A mieink már a múlt heti, Spanyolország elleni találkozón sem vallottak szégyent Felcsúton (0-1 lett a vége), most pedig egyenesen remekeltek Dajka László megbízott edző irányításával.

Tökéletesen kezdődött a mérkőzés, az első percben megszerezték a vezetést a mieink: egy szélen vezetett akció végén a kispesti Vécsei Bálint elé került a labda, ő pedig kapásból, 14 méterről a léc alá bombázott (0-1). A magyarok céltudatos, pontos játékkal rukkoltak elő, egymás után vezették a látványos akciókat a felázott, mély talajon. Ezekből több helyzetük is adódott, és a 18. percben megérdemelten szerezték meg a második góljukat is: egy gyenge felszabadítás után Kleinhesler László elé pattant a labda középen, a Videoton támadója egyet tolt rajta, majd 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-2).

A hazaiak csak a félidő közepén és végén tudták rövidebb időre uralni a játékot, a szünetig egyetlen helyzetük volt: a 43. percben egy távoli lövést Jova Levente a kapufára ütött. A magyar válogatott nem játszott jelentős mezőnyfölényben, de szinte minden akciója gyors és pontos volt, és ezúttal a befejezések is jól sikerültek.

Az 51. percben megszületett a harmadik magyar találat: Vécsei Bálint szabadrúgása után, egy szép kombinációt követően Kelemen fejese után Bese Barnabáshoz került a labda, aki közelről a kapuba továbbított (0-3). Két perccel később ismét középkezdéshez készülődhettek a hazaiak, egy szép kiugratás után Filip Holender lövése után a labda felperdült a kapusról, Bese érkezett, és tíz méterről okosan, ívelten fejelt a kapuba (0-4).

A hatvanadik percben megfogyatkozott a magyar válogatott: Poór Patrik egy rossz ütemű becsúszással érdemelte ki a piros lapot. Emberelőnyben átvette az irányítást a bosnyák válogatott, de a hajráig csak kisebb helyzetekig jutott, a vendégek védelme jól állta a sarat. A 87. percben végül megszületett a szépítő gól: Zolotics egy távoli lövéssel vette be Jova kapuját, de a magyar győzelmet nem veszélyeztette semmi, a mieink fegyelmezett, helyenként kifejezetten szellemes, látványos játékkal megérdemelt győzelmet arattak, és biztosították be harmadik helyüket a selejtezőcsoportban – tudósított az MLSZ honlapja.

– Mindkét félidőt kiválóan kezdtük, és ezzel gyakorlatilag el is döntöttük a mérkőzést. Nagyot harcoltunk, szervezetten, fegyelmezetten futballoztunk, és ebben az arányban is megérdemeltük a győzelmet – értékelt a lefújás után Dajka László.

Érdekesség, hogy fiataljaink idehaza is éppen 4-1-re verték a bosnyákokat.

A mieink így három győzelemmel és öt vereséggel a százszázalékos spanyolok, illetve az osztrákok mögött a csoport harmadik helyén végeztek, megelőzték a bosnyákokat és az albánokat. Az már korábban eldőlt, hogy a magyar csapat nem jut ki a jövő évi kontinensviadalra, így pedig a 2016-os riói olimpiáról is lemarad.

Részletes tudósítás hamarosan…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik