NB I

Hiába vezetett sokáig a címvédő

A Debrecen 1-1-et játszott a Diósgyőr otthonában az élvonal hatodik fordulójának zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 6. forduló
Disógyőri VTK – Debreceni VSC-TEVA 1-1 (0-1)
Diósgyőr, 5500 néző. Játékvezető: Vad II
DVTK: Antal B. – Okuka, W. Alves, Kádár, Németh M. – Marjanovics, Bori (Takács T., a szünetben), Egerszegi (Bognár I., 63.), Elek Á., Gosztonyi – Grumics (Griffiths, 63.). Edző: Tomiszlav Szivics
DVSC: Novakovics – Jovanovics, Brkovics, Morozov, Korhut – Bódi (Máté P., 85.), Varga J., Zsidai, Vadnai (Ludánszki, 94.) – Seydi (Kulcsár T., 67.), Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Griffiths (84.) illetve Seydi (31.)
Kiállítva: Zsidai (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este az Európa Ligától csütörtökön búcsúzó DVSC-t fogadta a remek formában lévő DVTK az élvonal hatodik fordulójának zárómeccsén. Az első tíz percben a vendégek futballoztak lendületesebben, de az első lövés Elek Ákos nevéhez fűződött, a válogatott középpályás kapásból csúnyán eltörte a labdát. Egy perccel később már a debreceniek próbálkoztak, de Vadnai 15 méteres emelése kapu fölé szállt. A 15. percben Bódi Ádám cselezte le Németh Milánt, majd jól adott be, de Vadnai közelről fölé fejelt.

A 18. percben ismét a hazaiak csapatkapitánya, Elek próbálkozott, szépen kivitelezett lövését azonban könnyedén fogta a hajdúságiak hálóőre. Az első 25 percben főleg a Loki akarata érvényesült, a diósgyőriek nem tudtak mit kezdeni a vendégek letámadásával, egy-egy felvillanást leszámítva a vendégek szinte egykapuztak a szakadó esőben.

A 31. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Korhut lépett fel a támadással, majd beadását az ötösön üresen érkező, korábbi diósgyőri Seydi senkitől sem zavartatva a kapuba fejelte (0-1). Néhány perccel később Zsidai tüzelt távolról, de célt tévesztett. Az első játékrészben a DVSC akarata érvényesült, és megérdemelten vezetett egy-nullra.

A második félidőt is a DVSC kezdte jobban, a 49. percben Vadnai tekerését Antal Botond szépen védte, majd a kipattanót Bódi bombázta rá, de a hazai kapus nagy bravúrt bemutatva fölé tornászta a löketet. A Diósgyőr kezdett egyre nagyobb elánnal játszani, többször is felértek a Debrecen kapujához, de az utolsó átadásokba rendre hiba csúszott.

A következő percekben főleg a küzdelem és a szabálytalankodások domináltak, a hetvenedik percig kellett várni egy helyzetig: Gosztonyi indult meg a bal szélen, jól tálalt középre, de a csereként beálló Griffiths lövését blokkolta egy debreceni védő. A 77. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak: Gosztonyi lövésébe Zsidai ütött bele kézzel, a megmozdulásáért megkapta második sárgáját. A szabálytalanságot követő szabadrúgást 17 méterről Gosztonyi milliméterekkel lőtte fölé.

A 84. percben előbb Kulcsár Tamás lőtte közelről mellé Sidibe pontos beadását, majd az ellentámadásból egyenlítettek a hazaiak: Okuka beadására Griffiths emelkedett a legmagasabbra, és fejelt hat méterről a kapu bal oldalába (1-1).

Három perccel később a két diósgyőri csere játszott össze: Bognár István parádés labdát adott Griffiths-nek, aki 14 méterről lőtt, de Novakovics szögletre mentett. A 91. percben Elek tüzelt távolról, de a debreceni kapus ismét a helyén volt. Az utolsó pillanatokban William Alves bombázott távolról, léc alá tartó lövését szögletre tolta a vendégkapus. A sarokrúgás után Marjanovics kapufát fejelt, így maradt az 1-1-es végeredmény.

– Jó kis mérkőzés kerekedett a végére. Két jó csapat találkozott, már az első félidőben is mezőnyfölényben tudott játszani a DVTK, de a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője. – A gól egy kicsit felébresztette a Debrecent, míg a diósgyőriek némileg pontatlanok voltak. A szünetben nyilván rendezték a sorokat a hazaiak, és más felfogásban léptek pályára a folytatásban. Ekkor már az történt amit, amit a Diósgyőr akart. A DVSC van olyan jó csapat, hogy néhány kontrát próbált vezetni, de ezeknek a támadásoknak nem nagyon volt végük. Jobb teljesítmények voltak a DVTK-ban, mint a meccs korábbi szakaszában, és cserék is ültek. Amit eddig, az elmúlt időszakban nyújtott a Diósgyőr, az predesztinálja arra, hogy hazai pályán mindenképp győzelmi esélye legyen. Ha úgy tudott volna játszani az első félidő nagyobb részében, ahogy a második felvonásban, akkor meglehetett volna a győzelem, de a második félidei hozzáállás és teljesítmény így is dicséretes.

Olvasói sztorik