NB I

Izgalmakról szó sem volt

A házigazda Paks alacsony színvonalú mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott az Újpesttel.
OTP Bank Liga, 5. forduló
MVM Paks – Újpest FC 0-0
Paks, 2500 néző. Játékvezető: Németh Á.
Paks: Molnár P. – Heffler T., Kovács G., Gévay, Báló – Kecskés (Fiola, a szünetben), Tamási Zs. – Könyves, Bertus, Bartha – Kulcsár D. (Simon A., a szünetben). Edző: Csertői Aurél
Újpest: Balajcza – Vadász, Heris, Litauszki, Forró – Nagy G., Balogh B. – Simon K., Vasziljevics (Koszovics, 90.), Szuljics – Mboma (Rojo, 56.). Edző: Nebojsa Vignjevics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat délután az Újpestet fogadta a Paks az élvonal ötödik fordulójában. Mindkét gárda remekül kezdte a szezont, a hazaiak az első három fordulóban gólt sem kapva nyertek háromszor, majd döntetlent játszottak, míg a vendég lila-fehérek két győzelemmel és két döntetlennel álltak.

Az Újpest kezdte jobban a találkozót, az ötödik percben egy paksi labdavesztés után Mboma tette ki a szélre a labdát Szuljicsnak, aki egy igazítás után csúnyán fölé lőtt. A folytatásban is a vendégek birtokolták többet a labdát, a 18. percben Nagy Gábor fejezett be egy támadást lövéssel, de Molnár Péter magabiztosan védett. Öt perccel később Simon Krisztián léc alá tartó lövését kellett Molnárnak szögletre ütnie. A félidő derekán kezdett nyomasztóvá válni az újpesti fölény, a Paks nagyon ötlettelenül és gyengén futballozott az első huszonöt percben.

A házigazdák először az első félóra végén jutottak el a vendégek kapujáig, de Könyves közeli próbálkozása centikkel elkerülte Balajcza kapuját, nagyon nagy helyzet maradt ki. Tíz perc eseménytelen játék után a lila-fehérek előtt adódott nagy lehetőség: Nagy Gábor jó ütemben passzolt Szuljicshoz, aki közepén becselezte magát a tizenhatoson belülre, de 14 méterről ballal fölé bombázott. Az első játékrész utolsó percében Vasziljevics lövését Kovács Gábor a gólvonalról fejelte ki, pedig a kapus már verve volt.

A második félidő első helyzete a paksiakhoz fűződött, de Bartha 18 méterről nem talált kaput. Az 54. percben Simon Krisztián a jobb szélről szépen cselezte be magát az alapvonalig, de középre passzolt labdája nem volt pontos, így kivágták a hazai védők. Negyed órával később Vasziljevics veszélyes beadásáról a csereként beálló Rojo épphogy lemaradt.

A 76. percben egy szép átvétellel Rojo került nagy helyzetbe, de a kifutó Molnár az utolsó pillanatban menteni tudott. A rendes játékidő vége előtt öt perccel majdnem a semmiből gólt lőtt a Paks: Fiola passza után Simon András cselezgetett, de lőni már nem tudott a kapuhoz közel. Három perccel később Bertus húsz méterről tüzelt, de a lövés néhány centivel fölé szállt. Gól már nem született a folytatásban, így maradt a 0-0-s, ami azt jelenti, hogy mindkét csapat veretlen maradt.

– A Paks a mai mérkőzésből szerintem kihozta a maximumot, mert bár nem játszott olyan jól, ahogy mostanában szokott, de nem kapott gólt – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a paksiak korábbi válogatott védője. – Az vesse az első követ a csapatra, aki az első öt fordulóból többet ki tudott volna hozni. A védelem ismét nagyon jól működött, ez is azt mutatja, hogy nincs pótolhatatlan ember. A védőink csúsznak-másznak, megtesznek mindent, szenzációsan teljesítenek, és a csapatvédekezés is jó. Az Újpest most is megmutatta, hogy mozgékony, Vasziljevics, Simon Krisztián és Szuljics előrefelé nagyon jó. Próbálják birtokolni a labdát, és vannak veszélyes húzásaik, de ismét bizonyosodott, hogy van egy hiányposztjuk, mert nincs csatáruk, de ez legyen az ő problémájuk.

Olvasói sztorik